O-STA

V Klikinu - Websi zmagovalcu stroke in ljudstva - odslej tudi podpisovanje dokumentov

Mobilni banki Klikin smo dodali pomembno novost, ki bo strankam močno olajšala ne le poslovanje z banko, ampak jih bo prav gotovo rešila tudi iz kakšne zadrege. Klikin smo namreč nadgradili z možnostjo oddaljenega podpisovanja dokumentov, kar pomeni, da lahko uporabniki odslej brez obiska poslovalnice in kar prek mobilne banke spremenijo višino limita na osebnem računu in na plačilni kartici z odloženim plačilom ali pa naročijo novo plačilno kartico z odloženim plačilom. Kmalu bodo tako podprte tudi ostale storitve naše banke.

V NLB si ves čas prizadevamo predvideti in izpolniti pričakovanja naših uporabnikov. Še posebej v času zaostrenih zdravstvenih razmer zaradi epidemije bolezni COVID-19 se je denimo pokazalo, da si želijo čim več bančnih storitev opravljati digitalno, brez obiska poslovalnice in v lastnem dnevnem ritmu. Ena od rešitev, s katero smo jim stopili naproti, je prav gotovo oddajanje naročil in oddaljeno podpisovanje dokumentacije v mobilni banki Klikin za storitve, za katere je bilo še do nedavnega nujno srečanje z bančnikom v živo.

Za oddaljeno podpisovanje dokumentov v Klikinu se uporabljajo kvalificirana digitalna potrdila (KDP), ki jih izda AC NLB, kar pomeni, da je digitalni podpis povsem enakovreden lastnoročnemu podpisu. Postopek poteka zares preprosto: ko je oddano naročilo odobreno, uporabnik prejme SMS sporočilo, ki ga povabi k podpisu dokumentacije v mobilni banki Klikin. Vse, kar mora uporabnik storiti zatem, je le še dotik gumba Podpiši, vsi potrebni postopki, vključno z varnostnim preverjanjem, pa se izvedejo v naših zalednih sistemih.

Gre za rešitev, ki bo pospešila nadaljnjo digitalizacijo bančnih storitev in še dodatno utrdila vodilni položaj NLB na tem področju. Spomnimo: mobilna banka Klikin je na primer še vedno edina mobilna banka za fizične osebe na slovenskem trgu, v kateri lahko uporabniki kadar koli, 24 ur na dan, sklenejo Hitri kredit do 30.000 evrov in sredstva na račun prejmejo v vsega nekaj minutah.

Vse to so pomembne funkcionalnosti, s katerimi mobilna banka Klikin postaja prava bančna poslovalnica za vse, ki jim je poslovati digitalno enostavno lažje. Nič nenavadnega torej, da Klikin navdušuje, kar sta nam prejšnji teden potrdili tudi dve nagradi WEBSI spletni prvaki za digitalne presežke. S podelitve smo namreč odnesli kar dva kipca - zmagovalno mesto nam je dodelila strokovna žirija v finančnem sektorju, postali pa smo tudi zmagovalec ljudstva.

"Z vsemi novostmi, ki jih pripravljamo v naslednjih dveh letih, v ekipi NLB verjamemo, da bodo izkušnje naših strank preko mobilnih storitev še bistveno boljše. Izjemno sem ponosen na svojo ekipo, našim strankam pa se iz srca zahvaljujem za izkazano zaupanje in zvestobo. Trudili se bomo biti z vami z rešitvami za vse, kar sledi," je po razglasitvi mobilne banke Klikin za Websi spletnega prvaka po izbiri stroke in ljudstva dejal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak.

Je mobilna banka Klikin nova poslovalnica? Vsekakor je na pravi poti!