O-STA

V Huawei Technologies zaskrbljeni in negativno presenečeni nad namero Vlade Republike Slovenije

V družbi Huawei Technologies, smo zelo zaskrbljeni in negativno presenečeni nad informacijo, ki je danes zaokrožila v medijih, da namerava Vlada Republike Slovenije označiti Huawei za dobavitelja z visokim tveganjem.

"Predlog Vlade Republike Slovenije, da Huawei označi za dobavitelja z visokim tveganjem, bomo skrbno preučili, ko bo uradno objavljen, in se na podlagi ugotovitev odločili za nadaljnje pravne korake za zaščito naše družbe in naših poslovnih interesov," je dejal Histro Zhangqin, generalni direktor Huawei Technologies Slovenija.

V Huaweiju ob tem ponovno poudarjajo, da jih do danes glede obtožb, ki so jih začele po svetu širiti ZDA, s strani Vlade RS ali njenih predstavnikov ni kontaktiral nihče in od njih zahteval kakršnakoli zagotovila ali pojasnila, tudi glede podatkov navedenih v sklepu, ki ne držijo, so zavajajoči in povzročajo škodo ugledu in poslovanju Huawei. Prav tako do danes ni bil predstavljen niti en dokaz, ki bi podprl obtožbe, ki so jih prvotno sprožile ZDA.

Podrobnejši odziv bo družba Huawei predstavila naslednji teden, po natančni preučitvi vsebine sklepa Vlade RS ter virov in strokovnih argumentov, ki predstavljajo podlago za predlog sklepa.