O-STA

Zynga zaključila prevzem istanbulskega Rollica, enega vodilnih podjetij v hitrorastoči industriji zelo preprostih mobilnih iger

  • Vstop v eno izmed največjih in najhitreje razvijajočih se kategorij mobilnih iger

  • Razširjanje in popestritev oglaševanja podjetja Zynga

  • Pridobitev izredno talentirane ekipe in obširne mreže zunanjih razvijalcev iger

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), eno vodilnih podjetij za interaktivno zabavo na svetu, in Rollic, razvijalec in izdajatelj mobilnih iger s sedežem v Istanbulu, ki ima vznemirljiv portfelj priljubljenih preprostih iger, ki beležijo več kot 365 milijon prenosov na mobilne naprave, sta danes sporočila, da sta zaključila transakcijo, s katero je Zynga prevzela 80 odstotkov podjetja Rollic po nakupni ceni, ki vključuje prilagoditve obratnega kapitala, v višini približno 180 milijonov dolarjev v gotovini. V naslednjih treh letih bo Zynga prevzela preostalih 20 odstotkov v enakih obrokih po vrednotenju na osnovi specifičnih ciljih glede prodaje in dobička.

Sporočilo vsebuje večpredstavnostne vsebine. Objavo si lahko ogledate v celoti na: https://www.businesswire.com/news/home/20201002005010/en/

S prevzemom Rollica bo podjetje Zynga vstopilo na hitro rastoči trg zelo preprostih iger ter pridobilo izredno talentirano ekipo in obširno mrežo zunanjih razvijalcev iger. Rollic bo znatno razširil domet podjetja Zynga ter nadgradil njegovo oglaševanje. Rollic bo še naprej vodil ustanovitelj in glavni izvršni direktor Burak Vardal in trenutni upravni odbor. Poleg tega podjetje namerava ohraniti svoj sedež v Istanbulu v Turčiji.

"Navdušeni smo, da lahko v Zyngi pozdravimo Rollic in njegovo neverjetno talentirano ekipo skupaj z obsežno mrežo razvijalcev," je dejal Frank Gibeau, glavni izvršni direktor Zynge. "Rollic bo Zyngo popeljal v svet zelo preprostih iger, ki je ena izmed najbolj razburljivih in najhitrejše rastočih kategorij mobilnih iger. Rollicova velika in raznolika baza uporabnikov bo prav tako dragocena za Zyngo, saj se tako mobilne igre kot oglaševanje še naprej širita."

"Nepozabno vznemirjeni smo, da se pridružujemo Zyngi, popolnemu domu za Rollicovo kulturo in osnovne vrednote," je dejal Burak Vardal, ustanovitelj in glavni izvršni direktor Rollica. "V tem novem poglavju bosta Zynga in Rollic združila ogromno moč produkcije, polne ustvarjalnosti, kakovosti in izjemno nadarjenih ekip. Predani smo temu, da potencialno energijo tega združevanja preslikamo v ustvarjanje nove generacije mobilnih iger."

Rollic, ki so ga decembra 2018 ustanovili Burak Vardal, Deniz Basaran in Mehmet Can Yavuz, je izdajatelj in razvijalec zelo preprostih iger, ki ima sedež v Istanbulu v Turčiji. Osem njihovih iger se je zavihtelo na 1. in 2. mesto najboljših brezplačnih iger, ki so bile prenesene preko spletne trgovine App Store v Združenih državah Amerike, medtem ko sta bili njihovi najnovejši izdaji, igri Go Knots 3D in Tangle Master 3D, na samem vrhu največkrat nameščenih iger v Applovi trgovini v drugem četrtletju leta 2020.

Zaključek tega prevzema je stopil v veljavo s 1. oktobrom 2020. Zynga namerava posodobiti svoje smernice za celotno leta 2020, ko bo poročala o finančnih rezultatih za tretje četrtletje 2020.

Uredniška opomba:

Ključna grafika in programi so na voljo na:
https://www.dropbox.com/sh/mpjq5uayxvavjfu/AAC06swtg_3lwFJAwNddRz4Ra?dl=0

O podjetju Zynga Inc.

Zynga je eno vodilnih podjetij za interaktivno zabavo v svetu, ki si prizadeva združiti svet skozi igre. Doslej je že več kot milijarda ljudi igrala njihove franšizne igre, vključno z CSR Racing, Empires & Puzzles, Merge Dragons!, Merge Magic!, Toon Blast, Toy Blast, Words With Friendsin Zynga Poker. Zyngine igre so na voljo v več kot 150 državah, igrate pa jih lahko na družabnih platformah in mobilnih napravah po vsem svetu. Družba je bila ustanovljena leta 2007, sedež ima v San Franciscu, podružnice pa v ZDA, Kanadi, Združenem kraljestvu, na Irskem, v Indiji, Turčiji in na Finskem. Za več informacij obiščite www.zynga.com ali družbo spremljajte na Twitterju, Instagramu, Facebooku ali blogu Zynga.

O podjetju Rollic

Rollic, razvijalec in izdajatelj mobilnih iger s sedežem v Istanbulu, je bil ustanovljen decembra leta 2018 in se posveča razvijanju brezplačnih in zelo preprostih iger za naprave iOS in Android. Njihov nabor iger vsebuje Go Knots 3D, Flipper Dunk, Onnect - Pair Matching Puzzle, Pixel Shot 3D, Picker 3D, Repair Master 3D, Tangle Master 3D, Water Shooty in Wheel Smash. Rollic si prizadeva razvijati igre, ki so masovno priljubljene po vsem svetu, ter hkrati graditi cvetoči razvijalski ekosistem v industriji iger. Rollic je od leta 2020 v lasti Zynge, ene vodilnih podjetij za interaktivno zabavo v svetu. Za več informacij obiščite www.rollicgames.com ali sledite podjetju Rollic na družabnih omrežjih, kot so Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, ali na Rollic blogu.

Izjave o prihodnosti

To sporočilo za javnost vsebuje izjave o prihodnosti, ki so med drugim povezane z našo zmožnostjo, da dosežemo načrtovane koristi od prevzema podjetja Rollic Oyun Yazılım ve Pazarlama Anonim Şirketi ("Rollic") - vključno s širitvijo našega globalnega občinstva in oglaševanja, povečanjem našega razvojnega sistema splošno rastjo podjetja; in z našo sposobnostjo doseganja finančnih napovedi. Izjave o prihodnosti velikokrat vsebujejo besede, kot so "obeti", "napovedan", "načrtovan", "namerava", "bo", "predvideva", "verjame", "cilj", "pričakuje" ter izjave v prihodnjiku, ki se na splošno nanašajo na prihodnost. Doseganje ciljev in uspehov na področjih, ki jih opisujejo izjave o prihodnosti, je povezano z velikimi tveganji, negotovostmi in predpostavkami, naši dejanski rezultati pa se lahko bistveno razlikujejo od tistih, ki so napovedani ali nakazani. Na takšne izjave se ne gre pretirano zanašati, saj so njihova osnova informacije, ki so nam trenutno na voljo. Ne obvezujemo se, da bomo takšne izjave posodabljali. Dejavniki, ki bi lahko povzročili spremembe pri rezultatih, zajemajo izpolnitev pogojev zaključitve transakcije ter našo zmožnost, da pravočasno zaključimo transakcijo, uspešno prevzamemo Rollic ter dosežemo pričakovane ugodnosti prevzema. Več informacij o omenjenih tveganjih, negotovostih in predpostavkah ter dodatnih dejavnikih, ki bi lahko povzročili spremembe pri rezultatih, je ali bo na voljo v naših poročilih, ki jih posredujemo Komisiji za vrednostne papirje (SEC), kopije poročil pa so na voljo tudi na naši spletni strani za odnose z vlagatelji na http://investor.zynga.com in na spletni strani komisije na www.sec.gov.

Oglejte si izvorno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201002005010/en/

Kontakti:

Odnosi z vlagatelji:
Rebecca Lau
Investors@zynga.com

Odnosi z mediji:
Sarah Ross
Sarah@zynga.com

Vir: Zynga

Zynga zaključila prevzem istanbulskega Rollica, enega vodilnih podjetij v hitrorastoči industriji zelo preprostih mobilnih iger (Foto: Business Wire)

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edinaverzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.