O-STA

Umetni raj, razstava kiparja Boštjana Drinovca v Savinovem likovnem salonu

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec vljudno vabi v Savinov likovni salon Žalec na odprtje razstave kiparja BOŠTJANA DRINOVCA: Umetni raj v četrtek, 8. oktobra 2020, ob 18. uri.

O umetniku in njegovem delu bo spregovorila kustosinja razstave mag. Alenka Domjan.

Razstava Umetni raj kiparja Boštjana Drinovca je pripoved o človeku in njegovem sentimentalnem odnosu do narave, o sanjarijah in željah v kulturno uniformiranem, sterilnem in tehnološkem svetu. Zavedamo se, da današnjosti ne moremo spreminjati, lahko pa jo v jeziku umetnosti, tehnike in znanosti poduhovimo z etiko in estetiko. Boštjan Drinovec se tako, četudi na simbolni ravni, ozira k zanimivi likovni interpretaciji, s katero v gledalcu zbudi čutenje oddaljene, odmaknjene stvarnosti - narave. Ob njegovih delih namreč doživljamo dvojno realnost sveta: podobo narave in dosežke civilizacije, ki ju oblikuje v mentalno shemo, v kateri se stvarnost narave prepleta s tehnizirano realnostjo in poustvarja prostor za asociacije in občutenja v sicer hladnih bivanjskih okoljih sodobnega časa.

Boštjan Drinovec (1973) je akademski kipar in magister umetnosti. Leta 2008 je bil izvoljen v naziv docent in tako postal predavatelj kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Je ustvarjalec AKC (Avtonomnega kulturnega centra) Metelkova Mesto in soavtor ureditve njegove javne podobe. Dejaven je na področju male plastike, galerijskih postavitev, kinetičnih in zvočnih instalacij ter skulptur in spomenikov v javnem prostoru.

Več v E-zloženki.

Razstava je del projekta Misel, vrojena v času, liniji in teksturi.

Na ogled bo do 29. novembra 2020, od 9. do 17. ure ob ponedeljkih, od 10. do 17. ure ob torkih in sredah, od 11. do 17. ure ob četrtkih in petkih ter od 10. do 13. ure ob sobotah.

Vstop je prost.

Razstavo bodo organizirali v skladu s priporočili in ukrepi za zmanjšanje tveganja širjenja virusa, obiskovalce pa prosijo, da na ogled pridete zdravi, si nadenete zaščitno masko, razkužite roke in upoštevate medsebojno varnostno razdaljo.

www.zkst-zalec.si