O-STA

Knjižica ob prazniku letos o zavodih, društvih in drugih organizacijah, ki pomagajo

Velenje, 5. oktober 2020 - Tudi letos smo v okviru praznika Mestne občine Velenje pripravili knjižico, ki jo bodo v prihodnjih dneh vsa gospodinjstva prejela v poštne nabiralnike. Gre za že deveto knjižico ob prazniku in tokrat predstavljamo zavode, društva in organizacije, ki delujejo zato, ker nam želijo in znajo biti v podporo in pomoč, ko ju potrebujemo. Velenje je znano kot mesto s številnimi prostovoljci - mesto, ki ima srce in srčne ljudi. V času, ko imamo zaradi širjenja koronavirusne bolezni številne omejitve in posledično prihaja do različnih stisk pri ljudeh, je pomoč vseh, ki lahko pomagajo, še kako dobrodošla.

Da znamo v Velenju pomagati, smo pokazali že v prvem valu epidemije, ko so prostovoljci skupine Udarnik Mladinskega centra Velenje in številni drugi prostovoljci, Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, Civilna zaščita Mestne občine Velenje, osebje Zdravstvenega doma Velenje, zaposleni v Lekarni Velenje, Društvo upokojencev Velenje, osebje Doma za varstvo odraslih Velenje, ekipa javne kuhinje, ki je ves čas nemoteno delovala, Gorenje Gostinstvo, ki je s pripravo obrokov skrbelo za osebe nameščene v karanteni v Hotelu Paka, in številni gasilci, policisti, mestni redarji, donatorji, rudarji, delavci v tovarnah, prodajalci v trgovinah in mnogi drugi posamezniki v kritičnih trenutkih stopili skupaj in pomagali vsem, ki so pomoč potrebovali.

V Velenju verjamemo, da bomo s skupnimi močmi in voljo premagali tudi to obdobje. Zato ostanimo srčni in pomagajmo, kadar je to v naši moči.

Knjižico lahko najdete tudi na spletni strani Mestne občine Velenje: https://www.velenje.si/files/default/brosure/MOV%20-%20Knjizica%202020_WWW.pdf.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje