O-STA

SURS novica: Objavljamo novo podatkovno bazo SiStat

Spoštovani,

obveščamo vas, da je prenova podatkovne baze SiStat zaključena. Nova podatkovna baza SiStat je zdaj na voljo.

Prenovljena verzija SiStata je enostavnejša za uporabo, hkrati pa dajemo zdaj v njej v še večji meri prednost vsebinam, ki so za vas, kot smo do zdaj ugotovili, najpomembnejše.

Podatke smo po vsebini razdelili na 21 področij, kar vam omogoča dober pregled nad podatki in enostavno pregledovanje. Vključili smo tudi napredni iskalnik, s katerim je mogoč dodaten pristop pri iskanju podatkov.

Hkrati s prenovo smo podatkovno bazo SiStat, kolikor je bilo mogoče, prilagodili tudi ranljivim skupinam uporabnikov. Ti lahko za navigacijo po podatkovni bazi uporabijo tipkovnico, hkrati pa so barvni kontrasti prilagojeni tako, da omogočajo boljšo vidnost vsebine. Kljub temu je tukaj še veliko možnosti za izboljšave, zato si bomo še naprej zelo prizadevali, da bomo SiStat tudi s tega vidika še izboljšali.

Prosimo, oglejte si prenovljeno podatkovno bazo in nam sporočite svoja mnenja in predloge za izboljšave, ki jih bomo skušali upoštevati in udejanjiti, kolikor bo le mogoče. To lahko storite tako, da nam svoja mnenja in predloge sporočite neposredno na spletni strani podatkovne baze SiStat ali pa da nam pišete na elektronski naslov gp.surs@gov.si.