O-STA

Dokončana namestitev najmočnejše sončne strehe na svetu, ki trenutno deluje v najsodobnejšem skladišču in logističnem centru PVH Europe

Ta trajnostni dosežek, ki zagotavlja moč za potrebe vseh zgradb PVH Europe na Nizozemskem, je del zaveze PVH Corp., da bo do leta 2030 100 odstotkov električne energije pridobivala iz obnovljivih virov.

AMSTERDAM - ( BUSINESS WIRE ) - PVH Europe, globalni sedež Tommyja Hilfigerja in evropski sedež Calvina Kleina, oba v lasti PVH Corp. [NYSE: PVH], naznanja namestitev najsodobnejše* trenutno delujoče sončne strehe na svojem najsodobnejšem skladiščno-logističnem centru v mesto Venlo na Nizozemskem. Sončna streha, ki jo sestavlja več kot 48.000 sončnih kolektorjev, pokriva potrebe po električni energiji centra in prek nizozemskega javnega elektroenergetskega omrežja posredno zagotavlja 100 odstotkov energije za skladišča, pisarne in trgovine PVH Europe na Nizozemskem. Eneco, energijski partner PVH Europe, je potrdil, da vso energijo, potrebno za napajanje teh stavb, ustvarja nova strešna instalacija. Skladišče in logistični center Venlo je v lasti belgijske logistične nepremičninske družbe Heylen Warehouses v skupnem podjetju z AG Real Estate in je za tehničnega partnerja za namestitev strehe najela IZEN.

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Celotno sporočilo za javnost si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20201006005513/en/

Skladišče in logistični center PVH Europe v Venlu na Nizozemskem, sončna streha (Foto: Business Wire)

Ta mejnik pomeni še en korak na poti PVH, da pridobiva 100 odstotkov električne energije iz obnovljivih virov za svoje pisarne, skladišča in trgovine ter do leta 2030 spodbudi 30-odstotno zmanjšanje emisij ogljika v dobavni verigi. Ta trud je povezan z znanstveno utemeljenim ciljem PVH glede emisij, usklajenim z najbolj ambiciozno stopnjo razogljičenja, kot jo določa Pariški sporazum. To je tudi ena izmed prednostnih nalog, ki jih začrta strategija korporativne odgovornosti podjetja Napredna moda, katere cilj je izničiti negativne vplive, povečati pozitivne učinke na 100 odstotkov in izboljšati več kot milijon življenj v celotni vrednostni verigi podjetja.

Ključna dejstva:

  • Skladišče Venlo je glavno distribucijsko središče PVH v Evropi in pokriva 110.000 m 2.

  • Dodeljena ocena BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) z oceno trajnosti "zelo dobro".

  • Najmočnejša sončna streha na svetu z zmogljivostjo 18 MWp (maksimum).

  • Sestavlja jo več kot 48.000 visoko zmogljivih sončnih kolektorjev.

  • V celoti oskrbuje vse trgovine, skladišča in pisarne v lasti PVH Europe na Nizozemskem.

"To je neverjeten mejnik za naše skladišče in logistični center v Venlu ter za trajnostno pot PVH Europe," je povedal Martijn Hagman, izvršni direktor, Tommy Hilfiger Global in PVH Europe. "Sodelovali smo pri namestitvi sončne strehe, za katero menimo, da je zdaj najmočnejša, popolnoma delujoča sončna streha na svetu - velik korak v naši zavezi, da se bomo do leta 2030 100-odstotno oskrbovali z električno energijo iz obnovljivih virov in do leta 2030 zmanjšali emisije v oskrbovalni verigi za 30 odstotkov. To ne bi bilo mogoče brez najboljše ekipe nadarjenih, strastnih in predanih sodelavcev PVH."

Trenutno skladiščni in logistični center PVH Europe v Venlu dnevno distribuira do 600.000 kosov izdelkov TOMMY HILFIGER in CALVIN KLEIN do prodajnih mest, vključno z lastnimi in upravljanimi trgovinami v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki, ter tudi strankam neposredno. Zelo dobra ocena BREEAM vključuje vzorne standarde za energijo, vodo, promet, materiale, odpadke, onesnaževanje, ekologijo, zdravje in dobro počutje. To se odraža v energetsko učinkoviti razsvetljavi v 100 odstotkih prostora, uporabi 100-odstotno certificirane embalaže FSC (Forest Stewardship Council) in 100-odstotno recikliranju vsega kartona, plastike in tiskanega materiala.

PVH je član RE100, korporativne pobude za električno energijo iz obnovljivih virov, ki jo vodi podnebna skupina, in se je zavezala, da bo RE100 do leta 2030 100 odstotkov električne energije pridobila iz obnovljivih virov.

Sam Kimmins, vodja RE100 pri podnebni skupini, je dejal: "Čestitamo PVH za dokončanje sončne strehe Venlo. To je še en razburljiv korak v njihovem globalnem delu in partnerstvu k cilju RE25 za leto 2025. Še dodatno dvigne standarde za obnovljive vire energije na kraju samem."

"Verjamemo, da bodo logistične stavbe naslednja generacija sončnih elektrarn," je povedal Philippe Deschilder, izvršni direktor podjetja Heylen Warehouses. "Partnerstvo s PVH Europe pri projektu sončne strehe podpira našo ambicijo vlagati v obnovljive vire energije in ustvariti dodano vrednost za naše stranke, tako da jim omogoča zmanjšanje ogljičnega odtisa."

O podjetju PVH Corp.

PVH je eno najbolj cenjenih podjetij na področju mode in življenjskega sloga na svetu. Poganjamo blagovne znamke, ki modo poganjajo naprej - za vedno. Naš portfelj blagovnih znamk vključuje legendarne CALVIN KLEIN, TOMMY HILFIGER, Van Heusen, IZOD , ARROW,Warner's, Olga in blagovne znamke Geoffrey Beene ter digitalno usmerjene blagovne znamke perila True&Co. Tržimo raznovrstno blago pod temi in drugimi nacionalno in mednarodno znanimi blagovnimi znamkami v lasti in licenci. PVH ima več kot 40.000 sodelavcev, ki delujejo v več kot 40 državah, in letne prihodke v višini 9,9 milijarde USD. To je naša energija. To je energija PVH.

Sledi nam na Facebooku ,Instagramu ,Twitterju in LinkedInu .

O RE100

RE100 je globalna pobuda, ki združuje najvplivnejša podjetja na svetu, ki se zavzemajo za 100% obnovljivo energijo. Pod vodstvom Climate Group v partnerstvu s CDP ima skupni prihodek več kot 5,4 bilijona ameriških dolarjev in deluje v različnih sektorjih. Skupaj pošiljajo močan signal oblikovalcem politike in vlagateljem, naj pospešijo prehod na čisto gospodarstvo. #RE100

* PVH opredeljuje "najmočnejšo sončno streho na svetu" kot najmočnejšo sončno streho, ki trenutno deluje in je nameščena na eni sami strukturi.

Oglejte si izvorno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201006005513/en/

Kontakti

PVH Europe
Baptiste Blanc, +31 62904 2334
glavni direktor, Global Communications
Baptiste.Blanc@tommy.com


Vir: PVH Corp.

Multimedijske vsebine

Video

Sončni kolektorji PVH Europe

Fotografija

Skladišče in logistični center PVH Europe v Venlu na Nizozemskem, sončna streha (Foto: Business Wire)

Fotografija

Sončni panel na skladišču in logističnem centru PVH Europe v Venlu na Nizozemskem (Foto: Business Wire)

Logo

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edinaverzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.