O-STA

Upoštevanje vseh priporočil za preprečevanje širjenja koronavirusa je nujno

Velenje, 15. oktober 2020 - V Sloveniji je žal vsak dan več okuženih s koronavirusom, v zadnjih dveh dneh pa zaznavamo porast tudi v Velenju. Število okuženih redno spremljamo, prav tako preventivno delujemo na področju odkrivanja morebitnih žarišč okužb. Pozivamo pa k doslednemu spoštovanju priporočil za omejevanje širjenja virusa.

Velenje se uvršča v Savinjsko regijo, ki jo je Vlada Republike Slovenije zaradi velikega števila okuženih uvrstila med rdeče regije, kjer od jutri dalje veljajo še strožji ukrepi. Med drugim bo veljalo omejeno prehajanje med regijami, zaščitne maske pa bodo obvezne tudi na prostem. Za rdeče regije naj bi veljala tudi začasna prepoved vseh prireditev in zbiranj nad 10 oseb, omejitev nekaterih storitvenih dejavnosti in omejitev določenih športnih dejavnosti. Še naprej je nujno upoštevanje vseh osnovnih preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa in dosledno spoštovanje medosebne razdalje vsaj 1,5 metra pri druženju s komerkoli, ki ni član našega gospodinjstva.

Če zbolimo, preventivno ostanemo doma in omejimo stike z ostalimi ljudmi. Po novem bo dostop do osebnega zdravnika možen na štiri načine: preko spletnega obrazca na spletni strani www.zd-velenje.si, preko telefona na INFO številki zdravstvenega doma (03 8995 541), ali osebno preko INFO točke v zdravstvenem domu, še vedno pa lahko pokličete tudi ambulanto svojega osebnega zdravnika. Spletni obrazec bo vzpostavljen od ponedeljka dalje. Pripravili pa smo tudi posebno zloženko, ki jo bodo v prihodnjem tednu prejela vsa gospodinjstva v Mestni občini Velenje.

Od ponedeljka dalje bo šolanje za učence od 6. razreda naprej, za dijake in študente ponovno potekalo na daljavo. Nekateri učenci in dijaki pa žal še vedno nimajo primerne računalniške opreme za pouk na daljavo, zato prosimo vse, ki lahko pomagajo z računalniško opremo, ki je ne potrebujejo, da to sporočijo na Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje (mzpm.velenje@vilarozle.si, 03 897 75 40). Vsake donacije bomo zelo veseli, saj želimo vsem našim učencem in dijakom omogočiti, da se bodo lahko tudi v teh kriznih časih izobraževali.

Vse občanke in občane prosimo, da resnično upoštevajo vse preventivne ukrepe, h katerim pozivata vlada in Nacionalni inštitut za javno zdravje. Le ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov bomo omejili širjenje okužbe s koronavirusom. Zato pozivamo, da se jih držimo vsi!

Velenjčani smo velikokrat dokazali, da skupaj zmoremo marsikaj, zato stopimo skupaj tudi tokrat! Za naše zdravje. Za naše otroke. Za naše mesto!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje