O-STA

Spremembe na vodstvenih položajih v MetLife

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- MetLife, Inc. (NYSE: MET) je javnost danes seznanil z več spremembami v ekipi višjega vodstva podjetja. Vse spremembe bodo vstopile v veljavo s 1. januarjem 2021, razen če ni navedeno drugače.

Izvršni podpredsednik podjetja in predsednik latinsko-ameriške izpostave Oscar Schmidt se bo upokojil po častitljivi 26-letni karieri v podjetju. Z izvršnega položaja se bo umaknil 31. decembra 2020, vendar bo ostal v podjetju do konca marca 2021, da bo pomagal v prehodnem obdobju.

"V zadnjih dveh in desetletjih in pol nam je Oscar pomagal, da smo zgradili in razvili naše poslovanje v Latinski Ameriki, tako da je ustvaril zelo raznovrsten portfelj poslovanja po celotni regiji," je povedal predsednik podjetja MetLife in glavni izvršni direktor Michel Khalaf. "Pod njegovim odločnim vodstvom smo se razvili v največjega ponudnika življenjskih zavarovanj na področju Latinske Amerike - dosežek, ki smo ga dosegli na organski način in skozi več prevzemov."

Schmidta bo na položaju predsednika regije Latinske Amerike nasledil Eric Clurfain, izvršni podpredsednik podjetja, hkrati pa tudi predsednik upravnega odbora, predsednik in glavni izvršni direktor MetLife Japan K.K., če bodo pridobljene vse potrebne odobritve. Clurfain bo delal pod vodstvom Khalafa.

"Z več kot dvema desetletjema zavarovalniških izkušenj je Eric dokazano uspešen pri ustvarjanju izredno učinkovitih ekip in poslov, hkrati pa je tudi izredno predan našim partnerjem in strankam," je dejal Khalaf. "V zadnjih dveh letih je njegovo intenzivno osredotočenje na poslovanje in postavljanje strank na prvo mesto poganjalo kulturne spremembe na Japonskem in obrodilo odlične rezultate, ki so podpirali našo strategijo Novi horizont. Prepričan sem, da bo pod njegovim vodstvom LatAm še naprej poganjal rast podjetja MetLife."

Clurfain je v svoji karieri zasedal številne geografske in strateške vodstvene funkcije. Pred svojim trenutnim položajem je bil regionalni vodja v Evropi, na Srednjem vzhodu in v Afriki (EMEA) ter je nadzoroval 25 trgov v regiji. Pred tem je bil med drugim regionalni vodja za Srednjo in Vzhodno Evropo ter generalni direktor podružnice MetLife v Turčiji. Ko je še delal za zavarovalnico Alico, ki je bila takrat še v lasti AIG-ja, pa je živel in delal v Latinski Ameriki.

Clurfaina bo v vlogi izvršnega podpredsednika podjetja ter predsednika upravnega odbora, predsednika in glavnega izvršnega direktorja MetLife Japan K.K. nasledil Dirk Ostijn, vodja poslovanja v regiji EMEA, če bodo pridobljene vse potrebne odobritve. Ostijn bo delal pod vodstvom izvršnega podpredsednika podjetja Kishoreja Ponnavoluja, regionalnega predsednika azijske enote.

"Dirk je uspešno vodil našo regijo EMEA skozi zahtevno poslovno okolje," je dejal Khalaf. "Pod njegovim vodstvom je ekipa EMEA izkoristila zagon in ustvarila obsežen nabor novih poslovnih priložnosti, se vztrajno osredotočala na učinkovito poslovanje in se odlikovala z raznolikim modelom, ki sega na več kot 25 tržišč. Prepričan sem, da bodo njegove zgledne sposobnosti vodenja, izjemno poznavanje zavarovalniškega posla in zavzetost v odnosu do strank dobrodošle in cenjene znotraj naše ekipe na Japonskem."

Ostijn ima več kot 30 let izkušenj na vseh področjih industrije življenjskih zavarovanj, vključno s produkti, financiranjem, poslovanjem, storitvami za stranke in tehnologijami. Več kot desetletje je vodil zavarovalno posredništvo, bil je generalni direktor v Belgiji, opravljal pa je tudi regionalne funkcije, kot so finančni direktor in vodja strateških pobud.

Ostijna bo na položaju vodje enote EMEA nasledila Nuria Garcia, višja podpredsednica in namestnica vodje EMEA. Garcia bo poročala Khalafu.

"Nuria je izredno osredotočena na razvoj poslovanja in sodelovanja, hkrati pa je predana strankam," je povedal Khalaf. "Je izredno učinkovit vodja, ki lahko združi notranje in zunanje deležnike, ne glede na poslovanje, funkcije in tržišča. Njeno vodenje je bilo izredno pomembno pri ohranjanju dobrih rezultatov v regiji in prepričan sem, da bo nadaljevala s takšnimi dosežki."

Garcia ima več kot 20 let izkušenj z vodenjem regionalnega poslovanja na področju distribucije, trženja, poslovanja in financiranja, tako pri podjetju MetLife kot pri GE.

"Vse te poteze ne samo dokazujejo našo zavezanost razvoju talenta in načrtovanju nasledstva na vodilnih funkcijah, temveč tudi kažejo, da ima podjetje dolgo klop vodij, ki so pripravljeni kadarkoli vskočiti in zagotoviti vrednost za naše stranke in delničarje," je dejal Khalaf.

O MetLife

MetLife, Inc. (NYSE: MET), je s svojimi hčerinskimi in povezanimi podjetji eden vodilnih ponudnikov finančnih storitev, ki nudi zavarovanja, rente, dodatke za zaposlene in storitve upravljanja s premoženjem ter tako pomaga svojim posamičnim in institucionalnim strankam, da se uspešno soočajo s svojimi spreminjajočimi se svetovi. MetLife, ustanovljen leta 1868, je prisoten na več kot 40 trgih po vsem svetu z vodilnim tržnim deležem v Združenih državah Amerike, na Japonskem, v Latinski Ameriki, Aziji, Evropi in na Srednjem vzhodu. Za več informacij obiščite www.metlife.com.

Izjave o prihodnosti

Izjave o prihodnosti v tem sporočilu za javnost, ki na primer vsebujejo besede, kot je "bo", temeljijo na predpostavkah in pričakovanjih, ki zajemajo tveganja in negotovosti, vključno s seznamom faktorjev tveganja podjetja MetLife, ki ga je podjetje predložilo ameriški komisiji za vrednostne papirje in borzo. Prihodnji rezultati podjetja MetLife se lahko razlikujejo od teh, nakazanih v besedilu, in podjetje se ne zavezuje, da bo katerokoli izmed teh izjav popravljajo ali posodabljalo.

Izvorno besedilo je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201015005425/en/


Kontakti


Mediji: Randy Clerihue, 646-552-0533
Investitorji: John Hall, 212-578-7888



Vir: MetLife, Inc.


Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.