O-STA

Vsa SES-ova nakupovalna središča skrbijo za visoke higiensko-varnostne standarde

Vseh trgovin in nakupovalnih središč ne moremo metati v isti koš, ker so med njimi razlike pri zagotavljanju previdnostnih ukrepov

"Z namenom, da se naši obiskovalci pri nakupovanju v SES-ovih nakupovalnih središčih ALEJA Ljubljana Šiška, Citypark Ljubljana, Citycenter Celje, Europark Maribor in Center Interspar Vič s skupno prodajno površino 205.550 kvadratnih metrov počutijo varno, v ospredje ves čas postavljamo zaščitne in higienske ukrepe. Zavedamo se, da ljudje potrebujejo in kupujejo hrano in oblačila ter druge potrebščine, ob tem pa izpostavljamo, da je ključnega pomena, katere previdnostne ukrepe zagotavlja določeno nakupovalno središče ali trgovina. V vseh SES-ovih nakupovalnih središčih omogočajo široki in prostorni hodniki ustrezne varnostne razdalje med obiskovalci. Prodajalne so prostorne in velike. Skrbimo za nadstandardno prezračevanje in v nakupovalna središča dovajamo svež zrak s sodobnimi prezračevalnimi napravami. Ko govorimo o nakupovanju in varnosti, se zavedamo, da mora biti varnost obiskovalcev ter zaposlenih na prvem mestu. Prav zaradi tega se ne more metati vseh trgovin in nakupovalnih središč v isti koš, ker so med nami velike razlike pri zagotavljanju higienskih standardov in previdnostih ukrepov," je dejal in izpostavil problem včasih prepovršnega tolmačenja glede varnega obiskovanja in nakupovanja v nakupovalnih središčih Toni Pugelj, direktor SES Slovenija.

Vsem SES-ovim nakupovalnim središčem je torej skupno to, da ne zagotavljajo samo predpisanih priporočil, ampak tudi nadstandardno izvajanje higienskih ukrepov, kot so npr. brezkontaktne senzorske dozirnike za razkuževanje rok in redno čiščenje ključnih stičnih točk (tipke v dvigalih, ročaji tekočih stopnic, ograje, tipke na bankomatih, kljuke, kompletne sanitarije ...) ter upoštevanje vseh previdnostnih ukrepov za obiskovalce in vse zaposlene. "Skrbimo za higienske ukrepe in varnost vsakega obiskovalca v vseh naših nakupovalnih središčih, in sicer v tej meri, da zagotavljamo več kot le priporočila pristojnih zdravstvenih inštitucij," je še poudaril Toni Pugelj. Prav tako varnostna služba ves čas spremlja, ali ljudje nosijo maske, vzdržujejo varnostno razdaljo in spremljajo število obiskovalcev v nakupovalnem središču.

SES - Spar European Shopping Centers je razvijalec, graditelj in upravljalec nakupovalnih središč v šestih državah. Trenutno podjetje upravlja 29 nakupovalnih središč v centralni, južni in vzhodni Evropi. Površina za oddajo znaša več kot 800.000 kvadratnih metrov. V letu 2019 so najemniki v nakupovalnih središčih SES ustvarili 2,83 milijard evrov bruto prodaje. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. SES v Sloveniji z odprtjem novega nakupovalnega središča ALEJA upravlja pet nakupovalnih središč. SES že od vsega začetka nudi svoje znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradnje, oddajanja nakupovalnih površin in upravljanja nakupovalnih središč tudi kot storitev za zunanje lastnike nakupovalnih središč. Nakupovalna središča SES so prejela že več nacionalnih in mednarodnih nagrad za arhitekturo, oblikovanje, trajnost, zasnovo prometa in inovativno trženje. SES je del skupine SPAR Austria.