O-STA

Svetovni dan statistike

Svetovni dan statistike

20. oktober 2020 je za ljubitelje statistike poseben dan, saj je letos to hkrati evropski dan statistike, ki se praznuje vsako leto, in svetovni dan statistike, ki se zaznamuje na 5 let. Na ta dan želimo še posebno poudariti, kako pomembni in vsestransko uporabni so uradni statistični podatki.

Slogan letošnjega svetovnega dneva statistike je "Povezovanje sveta s podatki, ki jim lahko zaupamo". S tem se poudarja pomen zanesljivih, pravočasnih in zaupanja vrednih statističnih podatkov, ki so v poplavi vseh mogočih podatkov in informacij še pomembnejši.

Statistični urad že 76 let zagotavlja visokokakovostne podatke, brez katerih ne bi bilo mogoče sprejemati pravilnih odločitev ne v zasebnem ne v poslovnem življenju. Poleg tega se zaposleni na SURS trudimo, da vsem, ki morda menite, da je statistika dolgočasna in neuporabna, dokažemo nasprotno. Ob letošnjem prazniku statistike, evropskem in svetovnem hkrati, smo se odločili, da se vam predstavimo na nekoliko drugačen, zabaven način. Pripravili smo kviz, iz katerega boste bolje spoznali naš statistični urad in delo, ki ga opravljamo. Vabimo vas, da odgovorite na kvizna vprašanja. https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/9129

Zanimivosti iz sveta statistike pa vsak dan lahko spremljate tudi prek naših profilov na Twitterju, Facebooku in po novem tudi na Instagramu.