O-STA

Goldman Sachs Merchant Banking Division se je povezal z vodilno ekipo za upravljanje podatkovne infrastrukture in obljubil do 500 milijonov ameriških dolarjev za oblikovanje platforme za podatkovne centre, Global Compute

NEW YORK - (BUSINESS WIRE) - Goldman Sachs Merchant Banking Division ("GS MBD") je danes sporočil, da je se je povezal z izkušeno vodstveno ekipo, ki jo vodi dolgoletni vodja podatkovnih centrov Scott Peterson, in ustanovil Global Compute Infrastructure LP ("Global Compute" ali "podjetje"), novoustanovljeno globalno infrastrukturno platformo za podatkovne centre.

GS MBD se je za začetek zavezal, da bo financiral do 500 milijonov ameriških dolarjev lastnega kapitala, predvsem iz svojega infrastrukturnega sklada, West Street Infrastructure Partners III, LP ("WSIP III"), da bo omogočil približno 1,5 milijarde ameriških dolarjev za kratkoročne naložbe po Severni Ameriki, Evropi, azijsko-pacifiški regiji in Latinski Ameriki. Global Compute namerava rasti s kombinacijo prevzemov in organskega razvoja, da bo kupcem služil v geografskih območjih z močno sekularno podporo in potencialom za znatno rast podatkovne infrastrukture. Global Compute bo uporabil izkušnje svoje vodstvene ekipe, ter se osredotočil na pridobivanje in razvoj objektov, ki bodo lahko zadovoljili naraščajoče potrebe največjih tehnoloških podjetij na področju računalništva, shranjevanja, povezljivosti in souporabe.

Ustanovno vodstveno ekipo Global Compute vodi izvršni direktor Scott Peterson, nekdanji direktor za naložbe in soustanovitelj podjetja Digital Realty ("DLR") z več kot 18 leti izkušenj v industriji podatkovnih centrov in več kot 30 leti na področju naložb v nepremičnine. Med svojim časom v DLR, od leta 2004 do 2018, je Scott vodil vse naložbene dejavnosti in je bil odgovoren za 17 milijard ameriških dolarjev celotnega obsega poslov tako na področju združitev in prevzemov kot za ekološki razvoj. Scottu so se pridružili številni uveljavljeni vodstveni delavci na področju podatkovnih centrov; soustanovitelj DLR Christopher Kenney kot glavni operativni direktor in nekdanji glavni izvršni direktor DLR za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko, Stephen Taylor kot vodja za Evropo. Chris je bil v veliki meri odgovoren za širjenje odtisa DLR na mednarodni ravni, Stephen pa je vodil številne od teh pobud po vsej Evropi, Bližnjem vzhodu in Afriki. Ekipa Global Compute ima specializirane izkušnje, poglobljene odnose s strankami in široko zmogljivost za zagotavljanje najboljše infrastrukture podatkovnih centrov v svetovnem merilu.

V skladu s to strategijo je Global Compute 17. oktobra 2020 podpisal sporazum o nakupu ATM S.A.("ATM"), vodilnega podjetja za podatkovna središča in komunikacijsko infrastrukturo na Poljskem, od konzorcija skladov, ki ga upravlja MCI Capital, vodilna tehnološka družba z zasebnim kapitalom v Srednji in Vzhodni Evropi, in Mezzanine Management, vodilni mezaninski sklad v regiji. ATM, ki ima sedež v Varšavi, s svojimi podatkovni centri, odtisom na področju komunikacijske infrastrukture, bazo strank in visokim ugledom na trgu Global Computeu zagotavlja privlačno vstopno točko na hitro rastoči trg podatkovnih centrov v Srednji in Vzhodni Evropi. Global Compute namerava graditi na uspehu ATM in njegovem vodstvenem položaju na trgu s pozicioniranjem podjetja tako, da bo ustrezalo rastočim potrebam po uvajanju tako novih kot obstoječih kupcev na Poljskem in v širši regiji Srednje in Vzhodne Evrope.

"Goldman Sachs je popolni partner pri naših prizadevanjih za globalne naložbene priložnosti na področju podatkovne infrastrukture," je povedal Scott Peterson, izvršni direktor Global Compute. "Naš skupen mednarodni izvor in omrežja, in dostop GS MBD do velikih količin kapitala za rast, bodo platformi Global Compute omogočili, da ne bo zadostila le kritičnim potrebam naših strank po vsem svetu, temveč bo ustvarila in ustvarila vrednost za naše partnerje. Naša začetna naložba v ATM S.A. je idealen primer tega sodelovanja. Zelo smo navdušeni nad našim partnerstvom z Goldman Sachs, ki nam omogoča, da ponudimo kreativne rešitve za naše stranke po vsem svetu."

"Izredno smo navdušeni nad sodelovanjem s Scottom in ekipo Global Compute," je povedal Leonard Seevers, generalni direktor pri Goldman Sachs. "Na področju podatkovnih centrov vidimo izjemno priložnost, ki jo poganja naraščajoče povpraševanje po računalništvu in shranjevanju, in verjamemo, da je ekipa Global Compute, ki jo podpirajo globalni viri Goldman Sachs, edinstveno pripravljena zagotoviti najboljše rešitve, ki ustrezajo temu povpraševanju."

GS MBD je svetoval Davis Polk & Wardwell LLP. Vodstveni skupini Global Compute sta glede prevzema ATM S.A. svetovala PJT Park Hill in Mayer Brown, medtem ko sta Global Compute svetovala Torch Partners in White & Case LLP.

O Goldman Sachs Merchant Banking Division

The Goldman Sachs Group, Inc., ustanovljena leta 1869, je vodilno svetovno podjetje za investicijsko bančništvo, upravljanje vrednostnih papirjev in naložb. Goldman Sachs Merchant Banking Division (MBD) je glavno središče za dolgoročno glavno naložbeno dejavnost podjetja. MBD je eden vodilnih vlagateljev zasebnega kapitala na svetu z naložbami v zasebni kapital, infrastrukturo, zasebni dolg, rastoči kapital in nepremičnine.

O Global Compute

Global Compute je novinec v industriji infrastrukture podatkovnih centrov. Pod vodstvom ekipe mednarodnih veteranov iz industrije z več kot 50-letnimi izkušnjami v industriji namerava podjetje pridobivati, razvijati in upravljati premoženje podatkovnih centrov po Severni Ameriki, Evropi, azijsko-pacifiški regiji in Latinski Ameriki. Naš cilj je služiti kot partner največjim svetovnim tehnološkim podjetjem in njihovim strankam z zagotavljanjem varnih, zanesljivih in kreativnih rešitev za njihove računske zmogljivosti in zahteve po povezljivosti v visoki rasti in na uveljavljenih trgih. Global Compute podpira Goldman Sachs Merchant Banking Division.

Oglejte si izvorno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201020005407/en/

Kontakti

Goldman Sachs
Leslie Shribman
+1 212 902 5400
leslie.shribman@gs.com

Global Compute
Christopher J Kenney
+1 213 810-8732
ckenney@gc-infra.com

Vir: Goldman Sachs

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edinaverzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.