O-STA

Spotify napovedal strateški nakup vodilne družbe za podkast tehnologijo, družbe Megaphone

NEW YORK--(BUSINESS WIRE) - Spotify Technology S.A. (NYSE:SPOT), najbolj priljubljeni naročniški servis za spletno predvajanje avdio vsebin na svetu, je sporočil, da je sklenil dokončen dogovor za nakup družbe Megaphone, ki velja za eno najbolj inovativnih reklamnih in objavnih platform za podkaste na svetu. Spotify in Megaphone bosta skupaj pomagala oglaševalcem in objavljalcem podkastov doseči poln potencial. To bosta dosegla s pomočjo ciljno naravnane tržnice Megaphone Targeted Marketplace in tako, da bosta zunanjim objavljalcem podkastov prvič omogočila dostop do oglaševalske tehnologije Streaming Ad Insertion.

Spotify s tem nakupom še naprej uspešno zasleduje svoj cilj postati vodilna avdio platforma na svetu in se osredotoča na rast monetizacije avdia po celotni industriji. Nakup sledi zagonu Streaming Ad Insertion, inovativne oglaševalske tehnologije za podkaste, ki nudi intimnost in kakovost tradicionalnih podkast oglasov skupaj z natančnostjo in transparentnostjo sodobnega digitalnega trženja.

Oglaševalci se bodo zdaj lahko aktivirali po celotni ponudbi izvirnih in ekskluzivnih podkastov, istočasno pa povečali domet s pomočjo tržnice Megaphone Targeted Marketplace. Za objavljalce podkastov bo nakup omogočil dostop do inovativnih orodij, ki jim bodo pomagala s svojim delom zaslužiti več. Med ta orodja spada možnost odobritve monetizacije njihovih vsebin, ki pomeni uskladitev njihovih poslušalcev z vedno večjim povpraševanjem s strani oglaševalcev.

Po sklenitvi transakcije bo Spotify dostop do Streaming Ad Insertion omogočil vsem objavljalcem na Megaphone, s čimer bo ta tehnologija prvič dostopna zunanjim objavljalcem. Objavljalci podkastov bodo s Streaming Ad Insertion oglaševalcem lahko prvič ponudili več dragocenih poslušalcev podkastov na temelju potrjenih oglaševalskih vtisov.

"Smo še v zgodnjih poglavjih zgodbe industrije spletno predvajanega avdia, a povsem jasno je, da je potencial izjemen," je povedala Dawn Ostroff, vodja za vsebine in oglaševanje pri Spotify. "Veselimo se, da se bo Megaphone pridružil družbi Spotify na naši misiji pospešiti pametnejšo monetizacijo podkastov za oglaševalcev in objavljalce na osnovi večih poslušalcev in najnaprednejše tehnologije."

"Izjemno navdušeni smo, da se pridružujemo družbi Spotify z namenom spodbuditi medij podkastov tako za objavljalce kot za oglaševalce," je povedal Brendan Monaghan, izvršni direktor družbe Megaphone. "Prepričani smo, da bo skupni vložek družb Megaphone in Spotify v inovacijo pognal ekosistem podkastov naprej po vsem svetu."

Sklenitev transakcije je predmet običajnih regulatorskih odobritev.

O Spotify Technology S.A.

Ko se je pojavil leta 2008, je Spotify za vedno preobrazil poslušanje glasbe. Odkrij, upravljaj in deli več kot 60 milijonov vsebin, vključno z več kot 1.9 milijona podkastov, brezplačno ali pa plačaj naročnino za Spotify Premium, kjer lahko dostopaš do ekskluzivnih glasbenih vsebin, boljše kvalitete zvoka in izkušnje poslušanja, ki jo odlikuje storitev na zahtevo, je brez oglasov ter dostopna tudi, ko ni internetne povezave.

Danes smo najbolj priljubljeni glasbeni naročniški servis, ki zajema skupnost več kot 320 milijonov uporabnikov, vključno s 144 milijoni naročnikov storitve Spotify Premium, na 92 trgih.

Na spletnih straneh Investors in For the Record ter družabnih omrežjih, ki so našteta pod kategorijo "Resources - Social Media" na spletni strani Investors , so razkrite relevantne informacije podjetja. Za več informacij ali fotografij ter za kontakt z ekipo za odnose z javnostmi pojdite na https://newsroom.spotify.com/.

O družbi Megaphone

Megaphone je družba za podkast tehnologijo, ki omogoča gostovanje in oglaševalske možnosti za oglaševalce in prodajo ciljnih oglasov za partnerje znamke. Platform Megaphone profesionalne objavljalce podkastov in medijske družbe povezuje z vodilnim orodji za oglaševanje, monetizacijo in merjenje avdio vsebin. Tehnologija Megaphone Targeted Marketplace (MTM) je preobrazila podkast oglaševanje, saj znamkam nudi domet dostopa do poslušalcev, ki je brez primere, resnične meritve, učinkovito izvedbo in zagotovljeno varnost. Megaphone Creative Solutions (MCS) zagotavlja celostne kreativne storitve za oglaševalce in razvija udarne avdio reklame, ki dosežejo uporabnika in zagotavljajo rezultate.

Izvorna različica je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201110005725/en/

Kontakti

Za medije:

Spotify Communications

press@spotify.com

Vir: Spotify Technology S.A.


Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.