O-STA

Dellovi produkti zmagovalci nagrad za oblikovanje in inovativnost; Dell Axim X50v, Photo Printer 540 in nova USB tipkovnica

( BW)(TX-DELL)(DELL)

ESSEN, Nemčija--(BUSINESS WIRE)--5. julij 2005--Dell Inc. (NASDAQ:DELL)

Dellov Axim X50v dlančnik, tiskalnik Photo Printer 540 in nova Dell USB multimedijska tipkovnica so danes dobili nagrade Red Dot za odličnost oblikovanja.

Nagrade Red Dot vsako leto podeljuje nemški Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Nagrade se podeljujejo v treh kategorijah - oblikovanje produkta, komunikativnost designa in koncept - in vsako leto se za njih poteguje 4,000 produktov iz 40 držav.

Axim X50v dlančnik, tiskalnik Photo Printer 540 in nova USB multimedijska tipkovnica so dobili nagrado na podlagi ocene inovativnosti, designa, vzdržljivosti in kakovosti. "Nagrade Red Dot potrjujejo, kar so nam kupci že dolgo govorili - Dellovi produkti so inovativni, odlikujejo pa jih potrebne zmogljivosti in dodana vrednost," je dejal Kavin Kettler, Dellov tehnični direktor.

Dell je pri dlančniku sodeloval s podjetjem M3, ki je pomagalo pri razvoju najnovejše PDA tehnologije v tankem ohišju z dvema režama. Axim X50v ima 3,7 palčni VGA zaslon s štirikrat večjo resolucijo, kot običajni QVGA dlančniki, odlikuje pa ga izredna zmogljivost pri brskanju po spletu, igranju, pregledu fotografij in predvajanju video vsebin. (*)

Tiskalnik Photo Printer 540 je zgrajen na tehnologiji termičnega nanosa barve, ki v manj kot 60 sekundah ustvari fotografije najvišje kvalitete. (Dejanska hitrost tiskanja je odvisna od fotografije). Majhen, prenosen tiskalnik črno-bele ali barvne slike natisne z enim samim pritiskom na gumb. Dell je pri razvoju zasnove in izgleda tiskalnika sodeloval s Herbst LaZar Bell Inc., mednarodnim svetovalnim podjetjem za oblikovanje.

Tipkovnica Dell USB Enhanced Multimedia Keyboard je ergonomsko zasnovana in nudi izjemno obdobje ter produktivnost. Zasnovana je bila ob sodelovanju z nizozemsko družbo C-10, ki je specializirana za svetovanje pri designu. Na voljo je za Dellove namizne računalnike za podjetja OptiPlex, namizne računalnike za domačo rabo Dimension ter delovne postaje Precision. Dodatna informacije o Dellovih izdelkih so na voljo na spletni strani www.dell.com.

O družbi Dell

Dell Inc. (NASDAQ:DELL) je priznan IT dobavitelj in partner, ki obsežen nabor produktov neposredno prodaja kupcem po vsem svetu. Dell, ki ga je revija Fortune razglasila za najbolj občudovano družbo v Ameriki in tretjo najbolj občudovano na svetu, ustvarja, sestavlja in dobavlja inovativne in izjemno ugodne sisteme, ki so prilagojeni vsakemu posameznemu kupcu. V preteklih štirih četrtletjih je Dell zabeležil prihodke od prodaje v višini 51,1 milijarde dolarjev. Več informacij o družbi, produktih in storitvah najdete na www.dell.com. (*)

Za dostop do interneta potrebujete ločeno storitev in opremo.

Dell je blagovna znamka družbe Dell Inc.

Dell se odreka kakršnimkoli lastniškim interesom glede drugih blagovnih znamk.

Dell Inc.,

Round Rock

Maggie Beery,

512-728-7838

maggie_beery@dell.com

or

Tom Kehoe,

512-725-0281

tom_kehoe@dell.com