O-STA

DataViz predstavlja rešitev RoadSync za pametne mobilne telefone serije Sony Ericsson P900/910, ki prva omogoča uporabo protokola Exchange Server ActiveSync na napravah, ki ne temeljijo na Microsoftovi tehnologiji

AMSTERDAM, Nizozemska - 5. julij, 2005

Odslej mogoča varna, brezžična in neposredna sinhronizacija s strežnikom Microsoft Exchange Server 2003, ki omogoča mobilni dostop do skupne elektronske pošte Outlook, priponk, koledarja in imenika

Microsoft Tech*Ed 2005 Europe, DataViz, Inc., že več kot 21 let vodilni dobavitelj Officovih kompatibilnih rešitev, je danes napovedal, da ponuja novo rešitev RoadSync za pametne telefone Symbian UIQ. Po protokolu Exchange ActiveSync, ki ima licenco Microsofta, je RoadSync prva programska oprema na tržišču, ki omogoča varno, brezžično in neposredno sinhronizacijo s strežnikom Exchange Server 2003, tako da izkorišča mobilne prednosti strežnika na način, da te vključujejo tudi naprave, ki jih ne proizvaja Microsoft. RoadSync za Symbian UIQ ponuja popoln mobilni dostop do skupne elektronske pošte Outlook, priponk, koledarja in imenika, pri čemer so priljubljeni pametni telefoni iz serije Sony Ericsson P900/P910 prve naprave, ki jih ni proizvedel Microsoft, a vseeno s pomočjo RoadSync opreme omogočajo polno uporabo protokola Exchange ActiveSync.

S pomočjo opreme RoadSync bodo lahko podjetja, ki za svoje skupne podatke uporabljajo strežnik Microsoft Exchange Server 2003, uporabljala svoje sedanje naložbe in za svoje zaposlene razvijala poceni mobilno strategijo, ki je preprosta za uporabo, ne da bi potrebovala kakršne koli posredne strežnike. Poleg tega bodo zdaj lahko izbirala med več priljubljenimi napravami na tržišču in razvijala tisto rešitev, ki ustreza njihovim potrebam brez vsakega dodatnega programa in ponavljajočega plačevanja storitev, ki so ponavadi povezane z današnjimi alternativami.

"Pametni telefoni in mobilni handset profili so postali pomembna poslovna in produktivna orodja za strokovnjake na terenu. Nobeno presenečenje ni, da je zdaj nujno potrebno imeti brezžičen in zanesljiv dostop do skupnih podatkov v programu Outlook in do elektronske pošte skupaj s priponkami," je povedal Ilya Eliashevsky, predstavnik DataViz, Inc. "Naš cilj je, da bi z uvedbo opreme RoadSync v kombinaciji z našo serijo mobilne Officove opreme Documents To Go ponudili mobilnim delavcem visoko kvalitetne in stroškovno ugodne rešitve, ki bi jim omogočale živeti s programom Microsoft Office ne glede na to, kje so."

"Veseli nas, da DataViz tako inovativno razvija tržne rešitve, ki krepijo kompatibilnost med Microsoftovimi rešitvami za namizje in strežnike ter našimi pametnimi telefoni Sony Ericsson," je dejal Vu Nguyen, podpredsednik in vodja poslovanja družbe Sony Ericsson. "RoadSync s tem, ko razširi zmožnosti protokola Exchange ActiveSync na naše pametne telefone, omogoča vabljivo ponudbo za mala in srednje velika podjetja, ki jih zanima stroškovno ugodna mobilna strategija, ki tako stopnjuje končno uporabniško produktivnost kot tudi znižuje stroške informacijske tehnologije."

Poleg tega je Microsoft pred kratkim tudi napovedal, da bo mogoče nove brezžične naprave dobiti v sklopu prihajajočega paketa storitev Service Pack 2 za strežnik Exchange Server 2003, ki bo vključeval podporo za elektronsko pošto po principu "push" in dodatne varnostne dopolnitve. DataViz bo kot imetnik licence za strežnik Exchange Server ActiveSync vključil te glavne storitve v izbrane izdaje opreme RoadSync v kombinaciji z lansiranjem paketa Service Pack 2 jeseni 2005.

Sistemske zahteve

Za uporabo DataVizovo rešitev RoadSync, morajo biti izpolnjene naslednje zahteve:

- Microsoft Exchange Server 2003

- pametni mobilni telefon s podporo ali brezžična enota Handset

- načrtovanje podatkov prek mobilnega operaterja

RoadSync rešitev za Symbian UIQ deluje pri pametnih telefonih, ki temeljijo na Symbian OS v7.0 in na UIQ uporabniškem vmesniku, ki prav tako temelji na Symbian OS. Podporne naprave vključujejo pametne telefone iz serije Sony Ericsson P900 inP910. Proizvode, ki bodo podpirali varno, brezžično in neposredno sinhronizacijo elektronske pošte iz strežnika Exchange Server 2003, bo mogoče kmalu dobiti za naprave Palm Powered, kot tudi za izbrane Java MIDP 2.0 mobilne telefone. RoadSync za naprave Palm Powered bo deloval s pametnimi telefoni Palm OS 5 in dlančniki, ki omogočajo brezžično delovanje, kakršna sta Treo 650 in Treo 600. RoadSync za Java MIDP 2.0 bo deloval z izbranimi telefoni, vključno s telefonom Motorola RAZR. Proizvodi, ki podpirajo platformi serij 60 in 80, ki temeljita na tehnologiji Symbian OS, bodo na voljo še v letošnjem letu. Podrobnosti o značilnostih, ki jih podpira vsak proizvod RoadSync, lahko dobite na naslovu www.dataviz.com/roadsync.

Cene in dostopnost

Proizvode RoadSync lahko dobite ob enkratnem plačilu licence za programsko opremo, ki se giblje od 49.99 do 99.99 ameriških dolarjev na uporabnika. Informacije o licenciranju, poskusni uporabi in pilotskih programih so na voljo na naslovu www.dataviz.com/roadsync.

O proizvajalcu DataViz, Inc.

DataViz je vodilni industrijski proizvajalec na področju razvoja in marketinga Officeovih rešitev za kompatibilnost in produktivnost, ki vključujejo vrsto platform, vključno s Palm OS, Pocket PC, Symbian OS, Java, Windows in Macintosh. Po ustanovitvi leta 1984 je DataViz začel poslovati z razvijanjem programske opreme za konverzijo datotek in je od takrat razširil svoje področje na ponujanje rešitev, ki ustrezajo naraščajočim potrebam trga dlančnikov in mobilnih aparatov. Z rešitvami, ki vključujejo tudi nagrajeno mobilno opremo Office, Documents To Go in Outlookovo brezžično sinhronizacijsko rešitev RoadSync, DataViz ponuja prvovrstne rešitve, ki mobilizirajo program Microsoft Office za potrebe današnjih strokovnjakov in omogočajo takojšnji dostop to ključnih datotek in poslovnih podatkov. DataViz je član foruma Forum Nokia Pro, razvojnega programa palmOne's Plugged In ter programa Sony Ericsson's Core+. Je tudi član programov Symbian Platinum Partner in Orange Partner Premium. Poleg tega ima družba strateška partnerstva z družbami Microsoft, palmOne, Sony, Apple in drugimi vodilnimi v tej industriji, tako doma kot na tujem. Za dodatne informacije pojdite na naslov www.dataviz.com.

KONTAKT:

DataViz, Inc.

Ilya Eliashevsky, 203-874-0085, ext. 3094

ieliashevsky@dataviz.com

or

Cheryl Carlyon, 203-874-0085, ext. 3103

ccarlyon@dataviz.com