O-STA

Posodobili strelišče v Velenju

Velenje, 16. november 2020 - V začetku meseca novembra smo zaključili s posodobitvijo strelišča z elektronskimi tarčami. Skupna vrednost investicije je znašala 22.509,04 evra, pričakujemo pa sofinanciranje Fundacije za šport v višini 7.026 evrov.

Mestna občina Velenje je v začetku meseca zaključila z investicijo v posodobitev strelišča v Velenju, v okviru katere smo nabavili nove tarče s pripadajočo opremo. Celotna vrednost investicije, brez vključenega dela prostovoljcev, je znašala 22.509,04 evra. Investicijo smo prijavili na Fundacijo za šport in bili uspešni na razpisu za pridobitev sredstev. Tako v teh dneh pričakujemo 7.026 evrov sofinancerskega nakazila.

V Strelskem društvu Mrož Velenje poleg otrok in mladostnikov trenirajo večkratni prvaki Slovenije v kategoriji invalidov in veteranov, tudi svetovni prvak v parastrelstvu Gorazd Tiršek. Z zaključeno investicijo smo pridobili kvaliteten športni objekt, kar bo ugodno vplivalo na širitev baze vadečih in organizacijo tekmovanj na visokem nivoju. Invalidom in starejšim bo posodobljeno strelišče omogočilo lažjo vadbo, saj ne bo več fizičnega rokovanja s tarčami, kar je za gibalno omejene in starejše zelo moteče.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje