O-STA

Združenje za zabavno tehnologijo CEA akreditirano kot ameriška svetovalna skupina za mednarodno delovno skupino za sejemsko terminologijo;

Ameriška tehnična svetovalna skupina TAG za svojega predsednika potrdila Davida Korseja

RLINGTON, Virginia, 6 julija, 2005 - Ameriški inštitut za nacionalne standarde (American National Standards Institute - ANSI) je akreditiral ameriško tehnično svetovalno skupino (U.S. Technical Advisory Group - TAG) za sodelovanje v delovni skupini mednarodne organizacije za standardizacijo (International Organization of Standardization - ISO) za sejemsko terminologijo. Združenje za zabavno elektroniko (Consumer Electronics Association - CEA) - organizator mednarodnega sejma zabavne elektronike (International Consumer Electronics Show - CES), največjega obrtnega sejma v ZDA - bo pa bo nadzornik svetovalne skupine TAG.

Z akreditacijo inštituta ANSI je skupina TAG postala uradna delovna skupina, ki zastopa ameriška pogajalska stališča pri vprašanjih, ki se pojavljajo pred mednarodno delovno skupino. Članstvo v ameriški skupini TAG lahko pridobijo vse zainteresirane stranke in organizacije v ZDA, ki dokažejo, da jih delovanje skupine neposredno in materialno zadeva.

Skupina TAG je prav tako sporočila, da je za svojega predsednika potrdila Davida Korseja, predsednika in glavnega direktorja podjetja za organizacijo sejmov IDG World Expo Corporation.

Korse ima 20-letne izkušnje, saj je vodil organizacijo na stotine sejmov in konferenc. Bob Kelley, direktor podjetja za svetovanje na področju poslovnega razvoja (Business Development, Meeting Consultants, Inc.), bo predstavnik skupine TAG na prvem srečanju delovne skupine ISO za sejemsko terminologijo, ki se bo odvijalo med 25. in 27. julijem v Singapurju.

"Korse zaradi svoje vloge pri razvijanju ameriških revizijskih standardov ustreza položaju predsednika te skupine," je povedala Karen Chupka, podpredsednica CEA oddelka za dogodke in konference. "Če k temu dodamo še njegove izkušnje predsednika revizijskega sveta za dogodke in sejme (Event and Exhibition Industry Audit Council - EEIAC), je idealen kandidat za ta položaj." Združenje CEA podjetjem za tehnologijo pomaga pospeševati rast industrije zabavne elektronike, tako da razvija industrijske standarde in tehnične specifikacije, ki novim izdelkom omogočajo prihod na trg in spodbujajo njihovo povezljivost z obstoječimi napravami. Združenje CEA ima edinstven sloves kot verodostojno telo, ki proizvaja prilagodljive standarde, zato si je zaslužilo akreditacijo inštituta ANSI. Program združenja CEA za tehnologijo in standarde s pomočjo več kot 70 komitejev, podkomitejev in delovnih skupin ustvarja forum, kjer lahko tehnični strokovnjaki v vsej industriji razvijajo poenoten zemljevid tehnologije in skušajo reševati tehnična vprašanja, pomembna za rast industrije zabavne elektronike. Ali ste del tega procesa? Za nadaljnje informacije o programu združenja CEA za tehnologijo in standarde obiščite spletno stran združenja www.ce.org/standards.

O združenju CEA:

Združenje za zabavno elektroniko (CEA) je vodilno obrtno združenje za pospeševanje rasti industrije zabavne elektronike s pomočjo tehnološke politike, dogodkov, raziskav, promocije in pospeševanja poslovanja ter strateških partnerstev. Združenje CEA predstavlja več kot 2000 podjetij, ki se ukvarjajo z oblikovanjem, razvijanjem, izdelovanjem, prodajo in integracijo avdio in video naprav, mobilne elektronike, brezžične in fiksne komunikacije, informacijske tehnologije, domačih omrežij, multimedijev in dodatnih izdelkov, prav tako kot s tem povezanimi storitvami, ki se prodajajo prek potrošniških kanalov. Skupna letna prodaja vseh članov združenja CEA znaša več kot 121 milijard ameriških dolarjev. Podatke o združenju CEA najdete na spletni strani www.CE.org, ki je zanesljiv vir informacij o industriji zabavne elektronike. Združenje CEA prav tako sponzorira in upravlja mednarodni sejem zabavne elektronike - tehnologija prihodnosti (International CES - Defining Tomorrow's Technology). Ves dobiček sejma se ponovno investira v storitve te industrije, tudi v tehnično urjenje in izobraževanje, industrijsko promocijo, razvoj tehnoloških standardov, raziskave trga in lobiranje.

NAPOVED DOGODKOV

Poletni forum združenja CEA za tehnologijo in standarde 2005

(2005 CEA Summer Technology and Standards Forum)

25. - 29. julija 2005, Denver, Kolorado

Industrijski forum združenja CEA

(CEA Industry Forum)

17. - 19. oktober 2005, Las Vegas, Nevada

Srečanje strokovnjakov za elektroniko po naročilu 2005

(EHX Fall 2005)

7. - 11. november 2005, Anaheim, Kalifornija

Predstavitvena novinarska konferenca za mednarodni sejem zabavne elektronike New York

(CES New York Press Preview)

15. november 2005, New York, NY

Uradna novinarska konferenca za mednarodni sejem zabavne elektronike

(CES Unveiled: The Official Press Event of CES)

3. januar 2006, Las Vegas, Nevada

Mednarodni sejem zabavne elektronike CES 2006

(2006 International CES)ž

5. - 8. januarja 2006, Las Vegas, Nevada

Vrhovno srečanje - zima 2006

(Winter Summit 2006)

2. - 4. marec 2006, Vail, Kolorado

Zimski forum združenja CEA za tehnologijo in standarde 2006

(CEA 2006 Winter Technology and Standards Forum)

6. - 10. marec 2006, Clearwater Beach, Florida

Pomladne počitnice CEA

(CEA Spring Break)

14. - 17. marec 2006, Washington, DC

Konferenca združenja prodajalcev avdio-video naprav na drobno PARA 2006

(2006 PARA Conference)

3. - 7. maj 2006, Hilton Head, Južna Karolina

Vrhovno srečanje direktorjev zabavne industrije 2006

(2006 CEO Summit)

21. - 23. junij 2006, Southampton, Bermuda

KONTAKTI:

Consumer Electronics Association (CEA)

Jeff Joseph, 703-907-7664

email: jjoseph@ce.org

or

Meghan Henning, 703-907-7654

email: mhenning@ce.org

website: http://www.CE.org