O-STA

HOFERjevi Nasmeškotki pomagajo dijakom Botrstva

Letošnja sredstva namenjena kritju oskrbnin v dijaških domovih

Lukovica, 25. november 2020 - V prazničnem času bo radostne in nasmejane trenutke tudi letos mogoče deliti z Nasmeškotkom, dobrodelnim piškotkom, ki že četrto leto zapored riše nasmehe otrokom v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Letos Nasmeškotek ponuja možnost osebnega posvetila, zbrana sredstva pa bodo pri podjetju HOFER namenili dijakom iz socialno šibkih družin za kritje oskrbnin v dijaških domovih. V trgovinah HOFER je Nasmeškotek po ceni 1 evro mogoče kupiti vse do konca decembra oziroma do razprodaje zalog.

Nasmeškotek je dobrodelni piškotek, ki ima čarobno moč, da pričara nasmeh na obraz tistemu, ki ga podari, tistemu, ki ga prejme, še posebej pa mladostnikom v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Letos je Nasmeškotek še bolj poseben, saj mu je možno dodati poimensko posvetilo in ga tako svojim bližjim pokloniti še na bolj oseben način. Poseben pa je tudi letošnji ambasador Nasmeškotkov Peter Poles, ki z veseljem deli nasmehe tako v zasebnem kot poklicnem življenju in pravi: "Veseli me, da lahko letos delim nasmehe skupaj z Nasmeškotkom. Zbrana sredstva pa bodo gotovo zarisala nasmehe tako na obraze dijakov iz socialno šibkih družin programa Botrstvo kot tudi tistih, ki jih imate najraje, zato res hvala za vaš prispevek in podporo."

Z dobrodelnim Nasmeškotkom bližje lepši prihodnosti

Nasmeškotek so pri podjetju HOFER prvič predstavili leta 2017 v okviru lastne iniciative Danes za jutri, od takrat pa so s projektom zbrali že več kot 41.000 evrov. Tokratna zbrana sredstva od prodaje bodo namenjena dijakom iz socialno šibkih družin programa Botrstvo. Sredstva bodo pomagala pri kritju oskrbnin v dijaških domovih ter tako dijakom olajšala dostop do želene izobrazbe in jim omogočila lepšo prihodnost.

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje: "Z vključenostjo v Dijaški sklad pomagamo mladim izpolniti željo po izobraževanju v želeni smeri in verjamemo, da bodo zato imeli svetlo prihodnost. Skupaj z Nasmeškotkom pomagamo uresničiti izjemen potencial dijakov, s tem pa jim omogočamo tudi vesele in nasmejane praznične dni, ki so pred nami."

"Pomoč Botrstva je olajšala moje življenje v dijaškem domu, saj bi morala sicer dijaški dom zapustiti, s tem pa tudi svojo sanjsko šolo. Po letošnjem zaključku šole bom z izobrazbo še nadaljevala, želim pa si, da bi v prihodnosti to pomoč povrnila. Iz srca hvala za vso pomoč, saj bi brez nje veliko težje, če sploh, dosegala svoje cilje," je le ena od vzpodbudnih zgodb dijakinje programa Botrstvo.

Nasmeškotki - dobrodelni, slastni in še bolj osebni

Vse do konca decembra oziroma do razprodaje zalog bo v trgovinah HOFER po ceni 1 evro mogoče kupiti čarobne piškotke - Nasmeškotke. Ti niso le dobrodelni, temveč tudi slastni, letos pa z možnostjo osebnega posvetila na okolju prijazni embalaži še bolj osebni. Tudi letos nastajajo v ustvarjalnici družinskih dobrot z več kot 25-letno tradicijo, dolgoletnem HOFERjevem dobavitelju - družinski keksarni Delakorda.

Najboljše zdravilo je nasmeh na obrazu

"Z nasmehom drugim ljudem podarimo darilo zdravja, upanja ter svetlobe. Najmanj, kar lahko storimo, je, da nasmešek širimo dalje, ga podarimo mimoidočim ter dosežemo učinek metuljevih kril. Podarite nasmeh drugim vsaj 12-krat na dan ter poiščite srečo v majhnih in preprostih stvareh," je ob podpori dobrodelnega projekta povedala strokovnjakinja psihosocialnega svetovanja, Evija Evelin Zavrl.

Več o dobrodelnem projektu Nasmeškotek najdete na hofer.si/nasmeskotek.

O HOFERju

Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 1900 zaposlenih ter 87 trgovin. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, katerih večino ponudbe predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že prek 3000 izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem vedno ponujati najvišjo kakovost po najnižji ceni, kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih.

Kot del skupine ALDI Süd (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) in ALDI Magyarország (Madžarska) ter ALDI Italija.

Zgodovina skupine ALDI Süd sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili. Sprva zgolj domiselna podjetniška ideja je sčasoma dozorela v uspešen diskontni koncept. Zanj je značilna jasno začrtana ponudba lastnih blagovnih znamk, brezkompromisna filozofija kakovosti ter optimizacija procesov na vseh nivojih v podjetju. V središču podjetja ostajajo ljudje: zaposleni, kupci, dobavitelji in drugi partnerji ter odgovornost do njih. S tem podjetje upravičuje svoj slogan "Več kot fer. HOFER.".

Kupci v HOFERjevih poslovalnicah v Sloveniji mesečno opravijo že skoraj 3 milijone nakupov.