O-STA

UVD Robots sklenil pogodbo z EU o uporabi 200 robotov v bolnišnicah po Evropi

UVD Robots v boj proti širjenju Covida-19 in za zmanjševanje okužb v bolnišnicah

ODENSE, Danska--(BUSINESS WIRE)-- UVD Robots in Blue Ocean Robotics, proizvajalec avtonomnih robotov za dezinfekcijo z ultravijolično svetlobo, je danes sporočil, da ga je Generalni direktorat za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo Evropske komisije (Evropska komisija) izbral za dobavo 200 avtonomnih robotov za dezinfekcijo bolnišnicam po Evropski uniji v boju proti koronavirusu. Prijava UVD Robots je bila izbrana kot najboljša na razpisu, pri katerem je Evropska komisija ocenjevala tehnično odličnost robotov za dezinfekcijo, tehnološko zrelost, kakovost pristopa pri dobavi, odzivni čas, tehnično podporo in vzdrževanje ter skupno vrednost. UVD Robots bodo sedaj poslani v prvih več kot deset članic EU, še več pa jih bo sledilo.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20201207005410/en/

Predsednica Evropske komisije Ursula Von Der Leyen je v izjavi dejala: "Evropska komisija gre z evropskimi sredstvi v nakup 200 robotov za dezinfekcijo, ki bodo dostavljeni bolnišnicam po Evropi, da bi pomagali pri razkuževanju bolniških sob. V teh težkih časih skušamo po najboljših močeh pomagati bolnišnicam in bolnikom. Še več ukrepov je na poti."

"Navdušeni smo, da je Evropska komisija izbrala naše UVD Robote za po naših informacijah največje naročilo tovrstnih servisnih robotov," je dejal Per Juul Nielsen, glavni izvršni direktor podjetja UVD Robots. "Imeli smo prvi robot v tej kategoriji in določili smo standarde za avtonomno razkuževanje z ultravijolično svetlobo na svetovni ravni. Naročilo te velikosti dodatno potrjuje učinkovitost UVD Robotov."

Razkuževalni UVD Robot uniči viruse in bakterije na površinah in v zraku ter zmanjša možnost prenosa bolezni v bolnišnični sobi z uničenjem 99,99 odstotkov bakterij in mikroorganizmov v približno 10 minutah.

"Pomagamo v boju proti širjenju Covida-19, medtem ko krepimo preventivo proti bolnišničnim okužbam na splošno," je dejal Claus Risager, glavni izvršni direktor podjetja Blue Ocean Robotics, katerega hčerinsko podjetje je UVD Robots. "S tem naročilom gremo še dlje, da bi pomagali zaščititi zdravstveno osebje, bolnike in sorodnike v bolnišnicah v tem kritičnem trenutku."

O podjetju

UVD Robots je edinstvena znamka ene izmed vodilnih skupin na svetu pri razvoju profesionalnih storitvenih robotov Blue Ocean Robotics, ki vključuje tudi znamki GoBe Robots in PTR Robots. Blue Ocean Robotics ima sedež v Odenseju na Danskem, kjer razvija, izdeluje in prodaja storitvene robote.

Vsebine za medije

Sporočilo za javnost v izvirniku si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201207005410/en/

Kontakti

Podjetje:
Merima Cikotic
+45 7199 5606
mc@blue-ocean-robotics.com


Vir: Blue Ocean Robotics

Večpredstavnostne vsebine

UVD Robot je avtonomen robot za dezinfekcijo, opremljen z ultravijolično svetlobo, ki uniči viruse in bakterije na površinah in v zraku. Splošna bolnišnica Dr. Iva Pedišića v Sisku na Hrvaškem je UVD Robota napotila v petnajst operacijskih dvoran bolnišnice, kjer so rezultati pokazali odsotnost mikroorganizmov po dezinfekciji. Marca je bil robot premaknjen na oddelke, kjer se zdravijo bolniki s Covidom-19, in od takrat se je tam okužil le en član osebja, medtem ko se jih je na drugih oddelkih okužilo 37. V bolnišnici Gruppo Poloclinico Abano v Italiji se je pred prihodom UVD Robota z novim koronavirusom okužilo šest zdravnikov. Po prihodu UVD Robota pa med zdravniki, sestrami ali pacienti ni bilo več novih primerov Covida-19. Roboti so bili doslej poslani v več kot 60 držav po svetu. (Foto: Business Wire)


Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edinaverzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.