O-STA

Blackwell Publishing podpisal novo pogodbo z Atyponom; Cilj je rast portala Blackwell Synergy

SANTA CLARA, Kalifornija/ OXFORD, Anglija--(BUSINESS WIRE)-- 11. julija, 2005-- Založniška hiša Blackwell Publishing je podpisala novo pogodbo s podjetjem Atypon Systems, s katero je obnovila licenco za uporabo Literatuma, Atyponove programske opreme za e-založništvo in podpore, ki jo zagotavlja za portal Blackwell Synergy (http://www.blackwell-synergy.com). Nova triletna pogodba bo zagotovila rast portala, Blackwellu pa omogočila, da še naprej služi raznolikim potrebam znanstvenih krogov.

Blackwell Synergy je zasnovan kot portal znanstvenih publikacij, ki milijonom raziskovalcev, študentom, profesorjem, knjižničarjem in praktikom omogoča izbiro med širokim spektrom področji: od astronomije do ksenotransplantacije, in od pediatrije do politologije. Blackwell Publishing kot vodilni svetovni založnik na področju znanstvenih revij sodeluje z več kot 600 mednarodnimi znanstvenimi in strokovnimi združenji in zagotavlja dostop do njihovih publikacij na portalu Synergy.

"Naše dosedanje sodelovanje pri zagotavljanju rasti prek portala Synergy je bilo zelo uspešno tako v smislu povečevanja števila edicij, ki jih objavlja Blackwell, kot tudi v širjenju dometa teh publikacij -- tako da ima dostop do njihovih vsebin vse več knjižnic in bralcev po svetu," je povedal vodilni mož družbe Atypon Georgios Papadopoulos. "Veselimo se nadgrajevanja tega sodelovanja in širjenja partnerstva z Blackwellom pri raziskovanju novih tehnologij, ki bodo portalu Synergy omogočile, da pokaže, kaj je mogoče v znanstvenem elektronskem založništvu."

Atypon je tehnološki partner Blackwell Synergy od leta 2001. Z novo pogodbo Blackwell širi vlogo tega ponudnika na odgovornost za vse vidike programske in strojne opreme. Poleg tega povečuje razvojni proračun za čas veljavnosti pogodbe, kar bo zagotovilo sredstva za načrtovanje nove funkcionalnosti in pomoč pri prodorih na nove trge.

"Atyponova platforma Literatum nedvomno presega primerljive produkte v smislu svoje tehnološke dognanosti in uporabnosti," pravi predsednik družbe Blackwell Publishing Inc. Gordon Tibbitts. "V času ko sprotno zagotavljanje rezultatov raziskav na spletu postaja norma in ob nenehnih novostih v razvoju na področjih, kot so elektronsko shranjevanje dokumentov, spletni iskalniki in orodja za upravljanje knjižnic, je pomembno, da lahko sodelujemo z inovativnim in zanesljivim partnerjem, kakršen je Atypon."

Knjižničarji in znanstveniki, ki uporabljajo Blackwell Synergy, se lahko nadejajo odličnih storitev in nenehnih izboljšav glede uporabnosti in zagotavljanja Blackwellove vrhunske online zbirke publikacij.

O družbi Atypon

Atypon Systems, Inc. od leta 1996 zagotavlja programsko opremo in storitev za informacijsko industrijo. Podjetje ponuja paleto programske opreme za elektronsko založništvo in ustreznih storitev za založnike znanstvenih publikacij in druge ponudnike vsebin.

Atyponova platforma Literatum podpira spletne strani, kot so Blackwell Synergy, Annual Reviews in the University of California Press. Vse tri združujejo več kot 60 založnikov in 500 združenj, ki izdajajo vsebine s pomočjo Literatuma. Raziskovalci od povsod se lahko prepričajo o prednostih Literatuma vsakič, ko iščejo povezavo med citatom in člankom s pomočjo CrossRef, saj je Literatum tehnologija, ki podpira tudi CrossRef.

Med ostalimi storitvami, ki jih ponuja Atypon, so PDFplus, ki omogoča dinamične povezave s PDF, in LINKplus, rešitev, ki založnikom omogoča povezovanje med dokumenti XML. Atypon prav tako ponuja programske rešitve po meri posameznih založnikov, produkte za samodejno klasifikacijo in odkrivanje znanja ter spletna trženjska orodja, s katerimi založniki lahko izkoristijo prisotnost na internetu za svojo rast.

Družba ima sedež v Santa Clari, v ameriški zvezni državi Kalifornija, podružnico pa ima v Oxfordu in prodajno izpostavo v New Yorku. Več informacij o podjetju Atypon Systems je na voljo na spletni strani http://www.atypon.com.

O družbi Blackwell Publishing

Blackwell Publishing je vodilni svetovni založnik na področju znanstvenih publikacij in ima vzpostavljeno sodelovanje z več kot 600 akademskimi in strokovnimi združenji. Založba letno izda več kot 750 znanstvenih revij in 600 tekstov ter priročnikov, ki pokrivajo širok spekter akademskih, strokovnih in medicinskih tem. Družba je neodvisna s prek 900 zaposlenimi v podružnicah v ZDA, Veliki Britaniji, Avstraliji, na Kitajskem Danskem, v Nemčiji in na Japonskem. Blackwell kot vodilni strokovni založnik si je za svoje poslanstvo zadal vzpostavljanje dolgoletnega sodelovanja s svojimi strankami, ki ima za cilj krepitev znanja, širitev raziskav in izboljšanje kakovosti strokovne prakse. Več informacij o družbi je na voljo na spletni strani http://www.blackwellpublishing.com or http://www.blackwell-synergy.com.

Audrey Melkin,

212-252-9595

audrey@atypon.com