O-STA

HOFER Slovenski karitas namenja 4450 evrov pomoči

V letu 2020 donirali preko 8000 evrov

Lukovica, 10. december 2020: Stiske ljudi, ki živijo v pomanjkanju, so v prazničnem času še glasnejše. Pri podjetju HOFER so tradicionalno decembrsko akcijo, ki je že 12. po vrsti, prilagodili trenutnim epidemiološkim razmeram. Izvedli so jo z donacijo 89 nakupovalnih vozičkov, ki so vsebovali izdelke v skupni vrednosti 4450 evrov. V letu 2020 so Slovenski karitas v okviru zbiralne akcije Majhen dar, veliko zadovoljstvo, namenili preko 8000 evrov.

HOFER in Slovenska karitas dvakrat letno izvajata zbiralno akcijo izdelkov za ljudi, ki so se znašli v stiski. Letos so bili primorani zbiralne akcije, ki so običajno potekale dva vikenda v marcu in decembru, prilagoditi trenutni zdravstveni situaciji.

"Pri HOFERju si že od naših začetkov v okviru lastne iniciative Danes za jutri prizadevamo spodbujati medsebojno pomoč in sočutje. Decembrska zbiralna akcija je že 12. po vrsti, letos pa smo jo primorani izvesti na drugačen način. Ker sta varnost in zdravje za nas dve zelo pomembni vrednoti, smo akcijo prilagodili trenutnim epidemiološkim razmeram ter jo izvedli s samostojno donacijo v vrednosti 4450 evrov, v obliki nakupovalnih vozičkov, napolnjenih z živili in higienskimi izdelki. Vsaka HOFERjeva trgovina bo namreč prispevala svojega, skupno torej 87, priključili pa smo tudi dve novi trgovini, ki bosta kmalu odprli svoja vrata," so povedali v podjetju in dodali, da se zavedajo svojega vpliva in odgovornosti do socialnih organizacij, ki v času številnih stisk mnogim zagotavljajo osnovne potrebščine. V letu 2020 so Slovenski karitas v okviru zbiralne akcije Majhen dar, veliko zadovoljstvo tako darovali izdelke v skupni vrednosti preko 8000 evrov.

Pomoč je vedno dobrodošla

"Leto 2020 mnogim ni prizaneslo, predvsem zaradi izgube zaposlitve. Stiske ljudi se povečujejo in v Slovenski karitas smo hvaležni za vsakršno pomoč. Veseli nas, da v teh težkih časih pomoči niso odvrnili naši dolgoletni partnerji. S trgovino HOFER sodelujemo že več let in vedno je lepo prejeti telefonski klic, da bi akcijo radi izvedli kljub trenutnim razmeram. Povpraševanje po osnovnih dobrinah in higienskih izdelkih je vedno večje, zato se s prostovoljci trudimo, da bi pomoč dosegla prav tiste ljudi, ki jo najbolj potrebujejo," so povedali pri Slovenski karitas. Ob tem se zahvaljujejo vsem prostovoljcem, organizacijam in posameznikom, ki so v letu 2020 pomislili tudi na sočloveka in prispevali po svojih močeh. Vsi izdelki bodo namenjeni otrokom in družinam v stiski.


Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi

Telefon: 01/ 83 46 956

E-mail: mediji@hofer.si

O podjetju HOFER

Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 1900 zaposlenih in 87 trgovin. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, večina njegove ponudbe pa predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že prek 3000 izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem zmeraj ponujati najvišjo kakovost po najnižji ceni, kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih.

Kot del skupine ALDI Süd (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) ter ALDI Magyarország (Madžarska) in ALDI Italia (Italija).

Zgodovina skupine ALDI Süd sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili. Sprva zgolj domiselna podjetniška ideja je sčasoma dozorela v uspešen diskontni koncept. Zanj so značilne jasno začrtana ponudba lastnih blagovnih znamk, brezkompromisna filozofija kakovosti in optimizacija procesov na vseh ravneh v podjetju. V središču podjetja ostajajo ljudje: zaposleni, kupci, dobavitelji in drugi partnerji ter odgovornost do njih. S tem podjetje upravičuje svoj slogan "Več kot fer. HOFER.".