O-STA

Župan s krajani na ogledu gradnje hitre ceste

Velenje, 11. december 2020 - Včeraj popoldne si je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol s sodelavci na terenu ogledal potek gradnje hitre ceste, ki bo povezovala Velenje in Slovenj Gradec.

S predsednicama krajevnih skupnosti Plešivec in Škale - Hrastovec (Nado Pirnat in Petro Bevc) ter krajani, ki živijo v bližini gradbišča, smo se želeli srečati in skupaj dogovoriti aktivnosti, ki bi našim občankam in občanom olajšale vožnjo po obvoznih cestah zaradi popolne zapore državne ceste med Škalami in Plešivcem. Obvoz je sicer država uredila po državni cesti Velenje-Mislinjska Dobrava-Plešivec.

Krajanom smo predstavili, da smo kot upravljavec navedenih obvoznih cest v preteklih dneh že začeli z izvedbo določenih ukrepov za zavarovanje cest in krajanov. V zvezi s tem smo postavili dodatno prometno signalizacijo za omejitev prometa za tovorna vozila nad 7,5 t z dopolnilno tablo "dovoljeno za dostavo in vozila javnih komunalnih vozil", namestili t. i. ležeče policaje na cesti Transformator-Vodušek in Sopota-Plešivec ter postavili odbojno ograjo ob cesti Transformator-Vodušek. Vse navedene ceste smo pri izvajanju zimskega vzdrževanja začasno uvrstili med prednostne.

Vse ukrepe, ki jih izvajamo na terenu, izvajamo tako ob upoštevanju potreb uporabnikov cest, kot tudi z mislijo po zaščiti krajanov, ki živijo ob teh cestah in so zaradi zapore državne ceste bolj obremenjene. Dogovorili smo se, da bomo morebitne težave reševali sproti.

Pripenjamo fotografije.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje