O-STA

Uporabnikom VALÚ je odslej na voljo tudi kartica VALÚ Mastercard

Ljubljana, 15. december - Uporabnikom pametne denarnice VALÚ, ki omogoča hitro in udobno plačevanje z mobitelom, je odslej na voljo tudi kartica VALÚ Mastercard, s katero je možno plačevanje na več kot 53 milijonih plačilnih mest z oznako Mastercard po vsem svetu. Do konca januarja 2021 je kartica uporabnikom, ki imajo napredni profil in ki z VALÚ-jem v 30 dneh pred naročilom kartice opravijo vsaj 5 transakcij (upoštevajo se plačila na prodajnih mestih), na voljo brezplačno.

Kartica VALÚ Mastercard prinaša prednosti debetne bančne kartice na mobitele uporabnikov, pri tem pa se sredstva za plačila črpajo iz pametne denarnice VALÚ, tako da lahko uporabnik porabi le toliko, kolikor ima dobroimetja na svojem VALÚ računu. To uporabnikom zagotavlja dodatno varnost pri plačilih predvsem na potovanjih in pri nakupih prek spleta. Dodatna prednost kartice VALÚ Mastercard pa je tudi v tem, da uporabniki vse v zvezi s kartico urejajo prek mobitela - sami si lahko nastavijo dnevne limite za plačila in po želji omejijo uporabo kartice v tujini, na voljo imajo tudi digitalen vpogled v številko PIN.

Vsa plačila, opravljena s kartico VALÚ Mastercard, uporabniki sproti spremljajo v pametni denarnici VALÚ. Za večjo varnost transakcij je vzpostavljenih več varnostnih mehanizmov; ti poleg navedenih dnevnih limitov porabe in omejevanja plačevanja v tujini vključujejo tudi varno potrjevanje spletnih plačil neposredno v aplikaciji VALÚ prek močne dvostopenjske avtentikacije.

Uporabniki lahko kartico VALÚ Mastercard hitro in enostavno naročijo prek mobilne aplikacije VALÚ, kjer kartico pred prvo uporabo tudi aktivirajo. Redna cena izdaje kartice je 8 evrov.

Decembra letos in v januarju naslednje leto je za uporabnike brezplačno tudi mesečno nadomestilo za uporabe kartice, kasneje bo mesečno nadomestilo znašalo 1 evro.