O-STA

HOFER ob 15-letnici odpira 2 novi trgovini: v Rušah in Šentilju

Lukovica, 17. december 2020: Pri podjetju HOFER so v začetku decembra praznovali 15-letnico delovanja na slovenskih tleh, ko so otvorili 11 trgovin, danes pa jih imajo že 89. Na štajerskem sta danes namreč svoja vrata odprli še dve novi trgovini - HOFER Ruše in HOFER Šentilj. Vse do sobote kupce čaka posebna otvoritvena ponudba, med drugim 25 % popust pri nakupu svežih pekovskih izdelkov ter sadja in zelenjave. Obe trgovini sta postali tudi boter enemu izmed otrok v stiski, vključenem v projekt Botrstvo v Sloveniji.

"Za nami je leto preizkušenj in trdega dela, zato smo še toliko bolj veseli, da danes odpiramo vrata dveh novih trgovin," so povedali pri podjetju HOFER. Ob tem se spominjajo svojih začetkov in otvoritev prvih trgovin. "Leta 2005 smo na slovenski trg vstopili kot prvi diskontni trgovec in orali ledino. Danes, 15 let kasneje, leto zaključujemo kot tretji največji trgovec na slovenskih tleh. Skoraj 2000 sodelavk in sodelavcev ter 89 trgovin so številke, ki smo jih dosegli s skupnimi prizadevanji in premišljenim poslovnim modelom." Ob tem poudarjajo, da še naprej ostajajo zvesti svoji osnovni obljubi - ponujati izdelke najboljše kakovosti po najboljši ceni, ob tem pa poskrbeti, da se bodo kupci v njihovih trgovinah počutili dobrodošle in varne.

Značilnosti HOFERjevih trgovin

Arhitekturna zasnova trgovine HOFER v Rušah je tipska, kar omogoča enostavno, hitro in pregledno nakupovanje, medtem ko je trgovina v Šentilju prilagojena obstoječim prostorskim zakonitostim. Kupci lahko izbirajo med izdelki redne ponudbe, ki do danes obsega že preko 3000 izdelkov, od tega je več kot četrtina izdelkov slovenskega izvora. Dopolnjuje jih posebna ponudba, ki je na voljo dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in četrtkih. V notranjosti obeh trgovin se nahaja tudi pekarna, ki izpolnjuje željo po svežem kruhu in pekovskih izdelkih.

HOFER Ruše, Mariborska cesta

· 1100 m² prodajne površine

· 72 parkirnih mest

· 4 blagajne

· 13 zaposlenih

HOFER Šentilj, Sladkogorska cesta

· 900 m² prodajne površine

· 76 parkirnih mest [i]

· 4 blagajne

· 14 zaposlenih

V času odprtja so za kupce pripravili otvoritveno ponudbo, ki med drugim vključuje 25 % popust na sveže pečene dobrote iz HOFERjeve pekarne in 25 % popust na sadje in zelenjavo. Ponudba je na voljo od četrtka, 17. 12., do sobote, 19. 12. 2020.

V sklopu iniciative Danes za jutri si pri podjetju HOFER prizadevajo tudi za optimizirane in energetsko učinkovite delovne procese, s čim manjšim vplivom na okolje, zato nenehno izboljšujejo tehnologijo na področjih energetske učinkovitosti in zmanjševanja izpustov CO2 v trgovinah. Vse od leta 2016 svoja okoljska prizadevanja uveljavljajo tudi z zasledovanjem mednarodnega standarda upravljanja z energijo ISO 50001. Obe trgovini sta v celoti opremljeni z varčno LED razsvetljavo, kot posebnost pa v trgovini v Šentilju izpostavljajo ogrevanje na način izkoriščanja odpadne toplote hladilnih sistemov preko talnega gretja.

Nova delovna mesta in donacija

Trgovini v Rušah in Šentilju sta že 88. in 89. po vrsti, z otvoritvijo pa so pri HOFERju ustvarili tudi več kot 20 novih delovnih mest. Prav tako bo vsaka trgovina postala Botra enemu otroku, ki je vključen v projekt Botrstvo v Sloveniji.

Varnost ostaja na prvem mestu

Tudi pri odprtju novih trgovin je varnost zaposlenih in kupcev na prvem mestu. Za to bo skrbela pleksi zaščita na vseh blagajnah, ki omogoča nakup brez fizičnega stika prodajalca in kupca ter diskrecijske črte na ključnih mestih v trgovini. Uporaba nakupovalnega vozička, ki pomaga ohranjati priporočeno varnostno razdaljo, ostaja obvezna.

Površine, ki se jih kupci dotikajo pogosteje, vključno z ročaji vrat, področje blagajne, oddelkom pekarne, zlagalna polica in podobno, bodo razkuževali vsakih nekaj ur. Posebna pozornost bo namenjena tudi razkuževanju ročajev nakupovalnih vozičkov za kar so na vhodu HOFERjevih trgovin postavljene posebne razkuževalne enote. Vse bodoče kupce vabijo še k ogledu in upoštevanju priporočil za varno nakupovanje.

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi

Telefon: 01/ 83 46 956

O podjetju HOFER

Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 1900 zaposlenih in 89 trgovin. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, večina njegove ponudbe pa predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že prek 3000 izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem zmeraj ponujati najvišjo kakovost po najnižji ceni, kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih.

Kot del skupine ALDI Süd (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) ter ALDI Magyarország (Madžarska) in ALDI Italia (Italija).

Zgodovina skupine ALDI Süd sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili. Sprva zgolj domiselna podjetniška ideja je sčasoma dozorela v uspešen diskontni koncept. Zanj so značilne jasno začrtana ponudba lastnih blagovnih znamk, brezkompromisna filozofija kakovosti in optimizacija procesov na vseh ravneh v podjetju. V središču podjetja ostajajo ljudje: zaposleni, kupci, dobavitelji in drugi partnerji ter odgovornost do njih. S tem podjetje upravičuje svoj slogan "Več kot fer. HOFER.".

E-mail: mediji@hofer.si


[i] Število vključuje tudi parkirna mesta v souporabi z bližnjim gostinskim lokalom in Občino Šentilj.