O-STA

Mestna blagajna še naprej v Delavski hranilnici

Velenje, 22. december 2020 - Projekt Mestna blagajna bomo tudi v letih 2021 in 2022 izvajali v prostorih Delavske hranilnice, in sicer v poslovnih enotah na Šaleški cesti 20 in Kidričevi cesti 12 v Velenju. Občani Mestne občine Velenje lahko z gotovino plačujejo položnice za različne storitve na enem mestu brez plačila provizije že od julija 2010 dalje.

Zaradi poteka pogodbe o izvajanju plačilnih storitev Mestne blagajne smo izvedli nov razpis za prihodnji dve leti. Na povpraševanje se je odzvala Delavska hranilnica, d. d., Ljubljana, s katero smo že podpisali pogodbo in bo nadaljevala z izvajanjem projekta.

K sklenitvi pogodb o nadaljevanju sodelovanja pri projektu Mestna blagajna smo povabili tudi vsa do sedaj vključena podjetja in javne zavode. Želimo si, da bo število sodelujočih partnerjev ostalo enako kot doslej, kljub temu da bodo stroški bančnih storitev, ki jih v imenu naših občanov plačujejo občina in podjetja, višji.

Projekt Mestna blagajna so občani zelo dobro sprejeli. V letošnjem letu so uporabniki na mesec povprečno plačali več kot 18 tisoč položnic. Leta 2017, ko smo beležili najboljši obisk, pa je bilo v povprečju na mesec plačanih skoraj 26 tisoč položnic.

S projektom želimo nadaljevati tudi v prihodnje, saj se zavedamo, da marsikateremu občanu plačilo položnic brez plačila provizije omogoči dodatna sredstva, ki jih lahko uporabi za kakšen drug namen.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje