O-STA

Velenjske kulturne ustvarjalce vabimo k izvedbi proslav

Velenje, 4. januar 2021 - V času, ko so zaradi epidemije kulturni ustvarjalci pri svojem delu zelo omejeni in prikrajšani, smo se odločili, da zanje v letu 2021 namenimo dodatna sredstva v višini 18 tisoč evrov. Lokalne kulturne ustvarjalce vabimo k pripravi programa in izvedbi osrednjih občinskih proslav ob državnih praznikih v letu 2021. Za izvedbo vsake proslave smo namenili tri tisoč evrov (DDV je zajet).

Predmet javnega povabila, ki je objavljeno na spletni strani www.velenje.si (Javne objave), je 6 osrednjih občinskih proslav, in sicer ob slovenskem kulturnem prazniku, dnevu boja proti okupatorju, dnevu državnosti, dnevu reformacije, dnevu spomina na mrtve in dnevu samostojnosti in enotnosti. Rok za oddajo prijav za proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku je 8. januarja do 10. ure, za vse ostale pa do 26. februarja (do 10. ure).

Zadnja leta so program za občinske proslave ob državnih praznikih pripravljali učenci in učitelji velenjskih osnovnih šol, zdaj pa zaradi spremenjenih razmer v državi dajemo priložnost našim kulturnim ustvarjalcem. Če izvedba proslave zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusne bolezni ne bo dovoljena, bomo proslavo posneli in predvajali prek spletne strani www.velenje.si, lokalne televizije VTV, Youtube-a, družbenih omrežij.

Prejete vloge bo ocenila strokovna komisija, ki bo še posebej pozorna na: vsebinsko ustreznost programa, kakovost programa in reference prijavitelja.

Prijazno vabljeni k sodelovanju!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje