O-STA

Tudi v Termah Sveti Martin odprli srca in vrata žrtvam rušilnega potresa v Petrinji

V apartmajih Term Sveti Marin so svoje zatočišče našle številne družine, ki so v potresu v Petrinji izgubile dom. (foto_Mitja Božić)
Morda bodo prebivalci porušene Petrinje v zelenem vrtu Hrvaške našli vsaj malo notranjega miru. (foto_LM Komunikacije)

V izdihljajih starega leta, ko smo vsi že odštevali zadnje minute do skoka v novo leto, je Hrvaško zadela tragedija neslutenih razsežnosti. Potres v Petrinji, Sisku in okolici ni pustil ravnodušnega nikogar. Med prvimi so prebivalcem prizadetih območij svoja vrata na široko odprli tudi v Termah Sveti Martin v Medžimurju. V njihovih sodobno opremljenih apartmajih so tako za en mesec našle zatočišče številne družine, ki so v uničujočem potresu izgubile dom.

Varno zatočišče za družine, ki so v potresu izgubile dom

Minulo leto ni prizanašalo nikomur. V teh posebnih časih se je še enkrat več izkazalo, da največ štejejo temeljne človeške vrednote, kot so empatija, solidarnost in medsebojno razumevanje. Nesebično pomagati ljudem v stiski, je največ, kar lahko v težkih trenutkih storimo za sočloveka. To je misel, ki je vodila tudi vodstvo Term Sveti Martin, ki se je po uničujočem potresu v Petrinji takoj odzvalo. Nemudoma so ponudili namestitev vsem, ki bi jo potrebovali. V prijetnih apartmajih medžimurskih term so dom vsaj za en mesec spet našle družine, ki so v potresu ostale brez strehe nad glavo. Pregovorno gostoljubni medžimurski gostitelji si želijo, da bi jim omogočili kar se da udobno in prijetno bivanje. Rane se bodo gotovo še dolgo celile, morda pa bodo prebivalci porušene Petrinje in okolice v tem zelenem vrtu Hrvaške našli vsaj malo notranjega miru in si povrnili vero v boljši jutri.