O-STA

Pridobili pravnomočno uporabno dovoljenje za prireditveni oder in prostor

Velenje, 12. januar 2021 - Konec lanskega leta smo pridobili pravnomočno uporabno dovoljenje za CTN Prireditveni oder in prostor. Za izvedbo investicije, ki znaša 9.059.051,55 evra, smo uspeli pridobiti skoraj 70 % sofinancerskih sredstev oz. 6.001.238 evrov. Z izgradnjo sodobnega prireditvenega prostora in odra smo trajnostno sanirali degradirano območje, ki je nastalo kot posledica rudarske aktivnosti, v izmeri več kot 46 tisoč m², s povrnitvijo družbene, okoljske in ekonomske vrednosti. Velenjčanke in Velenjčani smo lahko ponosni na največji prireditveni prostor v Sloveniji.

Lokacija ob Velenjskem jezeru postaja zadnja leta vse bolj zanimiva za domače in tuje goste. Lani je Velenjsko plažo v poletni sezoni obiskalo skoraj 100 tisoč obiskovalcev. Na širšem območju smo uredili sodoben prireditveni prostor, s katerim bomo še obogatili dogajanje za obiskovalce. Uredili smo večnamensko površino, ki bo omogočala izvajanje različnih prireditev, sejmov, tekmovanj, festivalov poleti in tudi pozimi.

Poleg ureditve prireditvenega prostora smo ob Velenjskem jezeru zgradili tudi sodoben in atraktiven prireditveni oder, ki je oblikovan kot večnamenski objekt in omogoča dogajanje na prireditvenem prostoru ali na prizorišču nad jezerom. Ob objektu je tudi poseben pomol na jezeru, ki bo namenjen preživljanju prostega časa in športnim dejavnostim na vodi.

Uradno odprtje nove pridobitve ob Velenjskem jezeru načrtujemo spomladi.

Na spletni strani Mestne občine Velenje smo objavili tudi kratek film o poteku gradnje; najdete ga na povezavi: https://youtu.be/YAjsi3YP4HY.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje