O-STA

Pesniška nagrada Fanny Haussmann

ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec razpisuje pesniško nagrado Fanny Haussmann, imenovano po prvi slovenski pesnici, za ciklus pesmi s poljubno tematiko.

Avtorice in avtorje vabijo, da na natečaj prijavijo ciklus pesmi v slovenskem jeziku, ki ne bo daljši od 200 verzov. S poslanimi pesmimi ne smejo sodelovati še v katerem drugem natečaju in predhodno ne smejo biti javno objavljene.

Natečaj je odprt od 1. februarja do 30. aprila 2021.

Strokovna komisija v sestavi Cvetka Bevc (lanska zmagovalka nagrade), Lidija Koceli, Marija Končina in Zoran Pevec bo izbrala pet nominiranih avtoric/avtorjev, med katerimi bo določila zmagovalko/zmagovalca, ki bo razglašen/a na prireditvi ob izidu Revije za književnost in kulturo Vpogled septembra 2021.

Imena izbranih petih nominiranih avtoric/avtorjev bodo objavljena v pomembnejših tiskanih medijih in na družabnih omrežjih, nominiranke/nominiranci pa prejmejo tudi pisno obvestilo.

Zmagovalka ali zmagovalec bo prejel/a nagrado v višini 1.000 evrov. Ciklus pesmi zmagovalke ali zmagovalca, izbrane pesmi drugih štirih nominirancev in morebitni drugi kakovostnejši prispevki bodo objavljeni v reviji Vpogled (honorar ni predviden).

Podrobneje o postopku sodelovanja na naši spletni strani www.zkst-zalec.si

Dodatna pojasnila: Uroš Govek, strokovni sodelavec za kulturo, tel. 03 712 12 66, e-pošta uros.govek@zkst-zalec.si.

www.zkst-zalec.si