O-STA

Staro Velenje na novi spletni strani

Velenje, 5. februar 2021 - Napredovanje revitalizacije Starega Velenja, ki je zadnje mesece v polnem teku, in vse, kar se dogaja v stari lepi ulici pod Velenjskim gradom, lahko od danes naprej spremljate na novi spletni strani staro.velenje.si. Mestna občina Velenje je v sodelovanju s kolektivom OPA!celica zasnovala portal staro.velenje.si, na katerem lahko tako domačini kot obiskovalci spoznavajo prepletanje preteklosti in prihodnosti tega dela Velenja. Z raznolikimi vsebinami bomo obujali spomine na Stari trg nekoč in razkrivali, kako tu, na temeljih dediščine, nastaja sodobna obrtniško-umetniška četrt. Spletna stran pa bo tudi osrednji in ažurni informator o ponudbi in dogajanju v starotrškem jedru ter vezni člen med načrtovalci vsebin Starega Velenja in zainteresirano javnostjo, ki bo s predlogi lahko soustvarjala utrip življenja pod grajskim gričem.

Spletna stran staro.velenje.si je zbir aktualnih uradnih informacij o revitalizaciji, zanimivih dogodkov iz preteklosti, lokalne ponudbe izdelkov in storitev ter utrinkov iz življenja prebivalcev. V starotrškem jedru in njegovi bližnji okolici namreč deluje več kot 50 podjetij. Na spletni strani bodo predstavljeni lokalni ustvarjalci na področju kulture in umetnosti, ponudniki storitev na področju lepote in zdravja, obrtniki, rokodelci in trgovci, ponudniki gostinskih, namestitvenih in drugih turističnih ter zavarovalniških, poslovnih in digitalnih storitev. Bogata bo tudi galerija slik, v katerih bodo na ogled podobe Starega Velenja v različnih zgodovinskih obdobjih, dokumentiran je proces preobrazbe Starega trga, ujet je utrip življenja, številni detajli pa vabijo obiskovalce spletne strani, naj pridejo bližje in začutijo sodoben prostor v sozvočju z dediščino. Na spletni strani je objavljen tudi kontaktni obrazec, ki uporabnikom omogoča hitro in enostavno podajanje predlogov za lepšo prihodnost Starega Velenja.

Ko bo območje Starega Velenja, kjer trenutno še potekajo gradbena dela, pripravljeno na drugi del revitalizacije - uvajanje novih vsebin in oživljanje prostora s prireditvami in drugim dogajanjem, pa bo spletna stran staro.velenje.si s pridruženimi profili in stranmi na družbenih omrežjih osrednje informacijsko orodje za ažurno obveščanje in uveljavljanje znamke Staro Velenje v najširši javnosti.

Prijazno vabljeni k ogledu!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje