O-STA

Wall Street Journal je postavil KYOCERO med 100 najbolj trajnostno vodenih podjetij

Ljubljana, 5.2.2021 - Wall Street Journal je za leto 2020 uvrstil Kyocero na seznam "100 najbolj trajnostno upravljanih podjetij na svetu".

Za oblikovanje tega seznama, so analitiki ocenili trajnostne lastnosti več kot 5.500 javnih podjetij. Glavna področja ocenjevanja so bila:

· Poslovni model in inovacije.

· Družbeni projekti v socialnem okolju.

· Izdelki in trajnostna proizvodnja.

· Zaposleni in razmere v delovnem okolju.

· Prizadevanja za ohranitev okolja in obvladovanje okoljskih tveganj.

Kyocerine trajnostne pobude odražajo filozofijo ustanovitelja podjetja Kyocera dr. Kazua Inamorija, ki je, preden se je leta 1997 upokojil kot zaslužni predsednik Kyocere in KDDI, v dveh raziskavah revije Nikkei Business dobil priznanje za "najučinkovitejšega japonskega menedžerja".

Od leta 2010, je dr. Inamori tri leta prostovoljno in neplačano vodil uspešno prenovo letalske družbe Japan Airlines. S tem si je v svojem 80- letu zaslužil priznanje organizacije Sanno Institute of Management "najučinkovitejši japonski predsednik korporacije". Ustanovitelj Kyocere je v letu 2019 prejel tudi častni viteški naziv, ki mu ga je podelila angleška kraljica Elizabeta II.

Podjetje Kyocera Document Solutions Europe B.V. se je dokazalo na področju IT rešitev in programske opreme, kot tudi z bogato paleto tiskalnikov in večnamenskih izdelkov, in so počaščeni, da so sodelovali pri tem prestižnem projektu.

Kyocera črpa svoj navdih v sloganu "Kako, kot človeško bitje, pravilno ravnati", ki predstavlja temelj njene filozofije in omogoča podjetju sobivanje z naravo ter opredeljuje in usmerja uspeh podjetja. Zato je podjetje izjemno počaščeno, da je prejelo priznanje inovativnosti in zavezanosti ohranjanju okolja.
Priznanja, ki jih redno prejemajo s strani panožnih analitikov, kot so na primer BLI, so nadaljni dokaz Kyocerine zavezanosti zagotavljanju kakovostnih storitev in bogate ponudbe izdelkov svojim strankam, da bodo lahko v pospešenem digitalnem poslovnem svetu poslovale uspešno in se razvijale tudi v prihodnosti.

Naročniki na digitalno izdajo časopisa The Wall Street Journal, lahko preberejo celotno zgodbo in preverijo uvrstitev na spletu.

#

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je skupina podjetij v lasti Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj družbe vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter izboljšanje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo sočutnega partnerstva, je cilj podjetja pomagati organizacijam izkoristiti znanje, ki spodbuja razvoj in prinaša spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je ena od ključnih družb, ki sestavljajo korporacijo Kyocera Corporation, vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, sistemov za proizvodnjo sončne energije in mobilnih telefonov. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2020, je konsolidirana neto prodaja podjetja Kyocera znašala približno 14,7 milijarde USD. Kyocera se je uvrstila na seznam "Derwent Top 100 Global Innovators 2018-19", ki ga izdaja Clarivate Analytics in je na Forbesovi lestvici največjih javnih delnic na svetovnem trgu "Global 2000" uvrščena na 655 mesto. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.