O-STA

S sodelovanjem do še boljše podpore gospodarstvu

Velenje, 5. februar 2021 - Na povabilo župana Mestne občine Velenje Petra Dermola so se danes v protokolarni sobi Mestne občine Velenje sestali predstavniki podpornega okolja za gospodarstvo v občini, z željo, da poenotijo stališča in ukrepe, ki bi pripomogli k boljši informiranosti podjetnikov glede prijav na razpise, načinov spodbujanja podjetništva v občini ter spodbujanja zaposlovanja mladih diplomantov.

Sestanek, ki ga je vodila vodja Urada za gospodarski razvoj in prestrukturiranje Karla Sitar, so se udeležili direktor Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice Franci Kotnik, sekretarka Območne obrtno-podjetniške zbornice Velenje Maša Ipavec, predsednik Kluba podjetnikov SAŠA regije Vladimir Pogač in v. d. direktorice SAŠA inkubatorja Ana Anžej.

Dogovorili so se, da bodo vzpostavili skupen portal za javne razpise, na katerem bodo objavili aktualne razpise, ki so na voljo podjetnikom in bi bili segmentirani na podlagi ciljnih skupin (zagonska podjetja, obrtniki, mala in srednja podjetja). Portal bo omogočil, da bodo podjetniki lahko hitreje pridobili za njih aktualne informacije.

V proračunu Mestne občine Velenje je za leto 2021 za dodeljevanje finančnih spodbud za razvoj podjetništva namenjenih 100 tisoč evrov. Od organizacij, ki povezujejo različne gospodarske subjekte, smo želeli pridobiti mnenje in njihove izkušnje glede aktualnega stanja in potreb v gospodarstvu, da bomo z javnim razpisom za sofinanciranje podjetništva in danimi sredstvi v gospodarstvu, dosegli največji učinek.

Prisotnim je bila predstavljena pobuda župana Petra Dermola, da naj kot predstavniki organizacij, ki povezujejo gospodarske subjekte na tem območju, zaposlovalce pozovejo, da bi v prihodnje pri iskanju kadrov dali priložnost tudi mladim. Dogovorili so se, da bodo organizacije na enega izmed svojih naslednjih upravnih odborov povabile predstavnika mladih, ki bo lahko predstavil videnje mladih glede zaposlovanja po končanem študiju.

Predstavniki so se dogovorili, da se bodo redno srečevali.

Prijazen pozdrav,


Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje