O-STA

Zaradi odpiranja nekaterih dejavnosti podaljšan čas hitrega testiranja v Rdeči dvorani

Velenje, 7. februar 2021 - Zaradi izboljševanja epidemiološke slike se bodo s torkom ponovno odprle nekatere dejavnosti, ki so bile do zdaj zaprte. Vendar vladni odlok predpisuje, da se bodo morali ponudniki omenjenih storitev enkrat na teden testirati na okužbo s koronavirusom s hitrim testom. Tega bodo morali po novem od torka opraviti vsi trgovci, torej tudi tisti v živilskih trgovinah in drogerijah, ki do zdaj tega za svoje delo niso potrebovali, in tudi branjevke. Zato so se v velenjskem zdravstvenem domu odločili, da bodo brezplačna testiranja na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi, ki jih izvajajo v Rdeči dvorani Velenje, podaljšali in tako testiranje omogočili vsem, ki bodo to želeli in potrebovali. Tako bodo brezplačna testiranja v velenjski Rdeči dvorani potekala od torka, 9. februarja, do petka, 12. februarja, med 7. in 17. uro.

Z odlokom vlade lahko začnejo naslednji teden po vsej državi poslovati trgovine, manjše od 400 kvadratnih metrov, ne glede na vrsto blaga. Poleg tega se omogoča obratovanje servisnih delavnic s površino do 400 kvadratnih metrov ter storitve izdelave, vzdrževanja in montaže, storitve nepremičninskega posredovanja in storitve higienske nege, kot so kozmetična dejavnosti, pedikura, dejavnosti salonov za nego telesa. Prav tako je mogoče izvajanje individualne storitve poslovnega in strokovnega izobraževanja, kot so inštrukcije, jezikovne šole, strokovne delavnice, odpirajo se tudi saloni za nego živali.

Testiranje s hitrimi testi je izjemno pomemben ukrep, ki v času epidemije in visokih tveganj okužbe pomaga zaustavljati širitev virusa in hkrati omogoča omejeno opravljanje določenih dejavnosti. Testiranje, ki ga izvajajo v Rdeči dvorani Velenje, je brezplačno in prostovoljno, predhodno naročanje ni možno. Zainteresirani občanke in občani naj bodo zdravi in naj imajo s seboj zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Testiranje ni ustrezno za osebe s simptomi na sum okužbe s SARS-CoV-2. Te osebe se morajo na testiranje naročiti preko osebnega zdravnika.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje