O-STA

Zavod za turizem ponovno odprt

Velenje, 16. februar 2021 - Zavod za turizem Šaleške doline je do nadaljnjega odprt od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro. V času zaprtja so obogatili izbiro lokalnih in butičnih izdelkov ter preuredili prostor Turistično-informacijskega centra v Vili Bianci. Zainteresirane vabijo tudi na ogled razstave Bilo je leto.

Na policah Turistično-informacijskega centra v Vili Bianci so pripravili bogato izbiro spominkov ter lokalnih in butičnih izdelkov Eko kmetije Potočnik Poprask, Lončarstva Bahor, Šili testenin, Šaleške pivovarne in pivovarne Loko Loko, izdelke iz sivke Blue Hill ter zaščitne maske za odrasle in otroke. Izbirate lahko tudi med spominki in igrami za otroke, spominki s področja rudarske dediščine, izdelki Berivka, VDC Saša in ostalimi.

Na voljo so tudi izdelki čebelarstva Čanč, ki po kakovosti izdelave medenih pijač sodi v sam svetovni vrh. To dokazuje tudi zadnje mednarodno ocenjevanje vin v New Yorku 2020 (Great American International Wine Competition 2020), kjer so prejeli zlato priznanje za penečo medico (Honey Sparkling Wine). Gre za najuglednejše ameriško ocenjevanje vin, ki je potekalo v avgustu 2020 v Rochestru, New York.

Da je njihova medica kraljica, dokazuje tudi zlata medalja na slovenskih tleh. Prejeli so jo na ocenjevanju v okviru sejma AGRA 2020 v Gornji Radgoni. Na istem ocenjevanju so prejeli tudi srebrno medaljo za medeni liker in srebrno medaljo za medeno žganje.

V sodelovanju z Društvom šaleških likovnikov so v galeriji Vile Biance postavili razstavo Bilo je leto. Razstava je na ogled tudi prek spletne strani visitsaleska.si. Na tej povezavi je dostopen tudi virtualen ogled Vile Biance, kjer domuje Zavod za turizem Šaleške doline, in tudi drugih znamenitosti Šaleške doline.

Ob nedavnem slovenskem kulturnem prazniku je v intimnem vzdušju Vile Biance zazvenela svetovno znana skladba Caruso (Lucio Dalla), ki jo je izvedel priznan violončelist Bernard Brizani. Posnetek je objavljen na družbenih omrežjih Zavoda za turizem Šaleške doline in spletni strani visitsaleska.si.

Prijazno vabljeni!