O-STA

Mednarodni dan turističnih vodnikov

Celje, 18. februar 2021 - 21. februar je mednarodni dan turističnih vodnikov. V ta namen je Društvo regionalnih turističnih vodnikov Argos pripravilo niz spletnih dogodkih, s katerimi bodo med 19. in 21. februarjem z različnimi tematikami obeležili ta dan. Letošnja tema je Turistični vodniki z zgodbami bogatimo razvoj podeželja. Gre za povezovanje turističnih vodnikov in domačinov v turistično dejavnost.

Celje se bo predstavilo v soboto, 20. februarja 2021, ob 14.30. Najprej si bodo zainteresirani lahko ogledali posnetek, v katerem bosta Urša Sreš in Maja Kos predstavili pot Alme Karlin do hiše na Pečovniku. Izpostavili bosta predvsem zeleni del Celja: mestni gozd z Drevesno hiško, Šmartinsko jezero ter Celjsko kočo.

Nato bo Urša Sreš v živo preko spleta odgovarjala na vprašanja.

Kot so zapisali v Argosu, so se turistični vodniki zaradi zdravstvenega stanja v državi odločili za predstavitev dejavnosti na spletu. Ob letošnjem praznovanju so po celi Sloveniji pripravili preko 40 spletnih doživetij. Razpored je objavljen na spletni strani Društva regionalnih turističnih vodnikov Slovenije ARGOS. Spletni dogodki se bodo odvijali v živo iz spletnega studia društva, nekateri ogledi bodo potekali v živo s terena, drugi bodo v obliki predstavitve v živo in tretji bodo predstavljeni kot posnetek. Vsem obiskovalcem bo omogočeno, da bodo vodenja tudi komentirali in zastavljali vprašanja, enako kot vodenja po ulicah, sporočajo iz Argosa.

Vodeni ogledi bodo dolgi približno 20 minut, nato bo čas za vprašanja in komentarje. Vsi ogledi so brezplačni in v slovenskem jeziku.

Informacije: FB ARGOS, Spletna stran ARGOS