O-STA

Featurespace zaganja avtomatizirana globoka vedenjska omrežja

Svetovno vodilno podjetje na področju preprečevanja finančnega kriminala v podjetjih uvaja globlji nivo obrambe za kartice in plačila

LONDON in ATLANTA in SINGAPUR - ( BUSINESS WIRE ) - Featurespace danes predstavlja avtomatizirana globoka vedenjska omrežja za kartično in plačilno industrijo, ki zagotavljajo globlji obrambni sloj zaščite potrošnikov pred prevarami, prevzemom računov, goljufijami s karticami in plačili, ki so leta 2020 stala približno 42 milijard ameriških dolarjev.

"Pomen tega razvoja presega zgolj področje obravnave finančnega kriminala v podjetjih. Resnično gre za naslednjo generacijo strojnega učenja," je dejal Dave Excell, ustanovitelj podjetja Featurespace.

Izum

Izum, ki je preboj v tehnologiji globokega učenja, je zahteval povsem nov način za oblikovanje in inženirstvo platform za strojno učenje. Atomatizirana globoka vedenjska omrežja imajo novo arhitekturo, ki temelji na Ponavljajočih se nevronskih omrežjih in je na voljo samo v najnovejši različici ARIC ™ Rub Hub.

Izziv in odkritje

Tehnologija globokega učenja ima različne aplikacije, na primer pri obdelavi naravnega jezika za napovedovanje naslednje besede v stavku, vendar njena uporaba pri preprečevanju goljufij na področju kartic in plačil ni bila optimizirana za zaščito podjetij in potrošnikov pred goljufijami s karticami in plačili. S tem izumom je ta izziv rešen.

Transakcije so občasne, zato je kontekstualno razumevanje časa ključnega pomena za napovedovanje vedenja. Prej so za izdelavo učinkovitih modelov strojnega učenja za preprečevanje goljufij znanstveniki morali imeti poglobljeno strokovno znanje za prepoznavanje in izbiro ustreznih podatkovnih lastnosti - naporen, a ključen korak.

Featurespace Research je razvil avtomatizirana globoko vedenjska omrežja za avtomatizacijo odkrivanja funkcij in uvedbo pomnilniških celic z naravnim razumevanjem pomena časa v transakcijskih tokovih, s čimer se je izboljšala vodilna tržna uspešnost prilagodljive vedenjske analitike. Odkrivanje prevar, še preden denar zapusti žrtvin račun, je najboljša obrambna linija pred prevarami, prevzemom računa, napadi goljufij s karticami in plačili. Avtomatizirana globoka vedenjska omrežja prinašajo prednosti za naslednje skupine:

Potrošniki:

  • Omogočanje resničnih transakcij z zmanjšanim preverjanjem; in

  • Samodejno prepoznavanje prevar, prevzemov računa, prevar s karticami in plačili, preden denar zapusti žrtvin račun.

Podatkovni znanstveniki:

  • Samodejno odkrivanje značilnosti v transakcijskih dogodkih;

  • Potiskanje logike strojnega učenja skozi celoten sklop modeliranja;

  • Izkoriščanje nepravilnosti človekovih dejanj za prepoznavanje nepravilnosti; in

  • Ohranitev vseh odkritij prilagodljive vedenjske analitike Featurespacea.

Industrija kartic in plačil:

  • Izboljšanje gotovosti ocene tveganja pri vseh transakcijah (povečano je odkrivanje prevar med transakcijo in natančnejše prepoznavanje resničnega vedenja, da se olajša sprejemanje več transakcij);

  • Zagotavlja povečanje uspešnosti za vse vrste plačil, vključno s karticami in ACH/BACS, žičnimi, P2P in hitrejšimi plačili;

  • Izboljšanje odkrivanja prevar z veliko vrednostjo in majhnimi količinami (in tudi odkrivanje prevar z nizko vrednostjo in obsegom);

  • Zmanjšanje postopnega preverjanja pristnosti;

  • Zagotavljanje dosledne vzorčne dokumentacije o upravljanju z razložljivo logiko, poštenim odločanjem in kodami razlogov; in

  • Zagotavljanje stabilnega točkovanja v realnem času z visoko prepustnostjo in kratkim odzivnim časom za pomembna podjetja tudi v hitrih pogojih.

Excell nadalje pravi: "Ker plačila v realnem času, digitalna preobrazba in povpraševanje potrošnikov zahtevajo takojšen pretok denarja, je naša naloga zagotoviti, da ima industrija najboljša orodja za zaščito svojih organizacij in potrošnikov pred finančnim kriminalom. Neizmerno sem ponosen na našo raziskovalno skupino in njihovo predanost inovacijam strojnega učenja v imenu naših strank. "

O Featurespace - www.featurespace.com

Featurespace™ je vodilno svetovno podjetje na področju preprečevanja finančnega kriminala v podjetjih zaradi goljufij in pranja denarja. Featurespace je izumil prilagodljivo vedenjsko analitiko in avtomatizirana globoka vedenjska omrežja, dosežka, ki sta na voljo prek platforme ARIC™, programske opreme za strojno učenje v realnem času, ki za preprečevanje goljufij in finančnega kriminala dodeljuje ocene tveganja dogodkom v več kot 180 državah.

ARIC™ Risk Hub uporablja napredno, razložljivo odkrivanje nepravilnosti, ki finančnim institucijam omogoča, da samodejno prepoznajo tveganje, ujamejo nove napade goljufov in prepoznajo sumljive dejavnosti v realnem času. Več kot 30 velikih svetovnih finančnih institucij uporablja ARIC za zaščito svojega podjetja in svojih strank. Med javno objavljene stranke spadajo HSBC, TSYS, Worldpay, NatWest Group, Contis, Danske Bank, ClearBank, AK Bank in Permanent TSB.

Izvirno različico si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210225005221/en/

Kontakti

Michael Touchton, direktor za odnose z javnostmi Michael.touchton@featurespace.com

+1 (423) 364-5491

Vir: Featurespace

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.