O-STA

Testiranja s hitrimi antigenskimi testi

Velenje, 5. marec 2021 - Od ponedeljka, 8. marca, do petka, 12. marca, bodo v Rdeči dvorani še vedno potekala testiranja na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi, in sicer v ponedeljek med 7. in 17. uro, od torka do petka pa med 7. in 14. uro. Zanimanje za hitro testiranje je še vedno veliko, v tem tednu so od ponedeljka do včeraj izvedli 2.166 testov, od tega je bilo 37 pozitivnih.

Po priporočilih zdravstvene stroke občankam in občanom izvedbo presejalnega testiranja s hitrimi testi priporočamo, saj gre za izjemno pomemben ukrep, ki v času epidemije in visokih tveganj okužbe pomaga zaustavljati širitev virusa in hkrati omogoča omejeno opravljanje določenih dejavnosti

Testiranje, ki ga izvajajo v Rdeči dvorani Velenje, je brezplačno in prostovoljno, predhodno naročanje ni možno. Zainteresirani občanke in občani naj bodo zdravi in naj imajo s seboj zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Testiranje ni ustrezno za osebe s simptomi na sum okužbe s SARS-CoV-2. Te osebe se morajo na testiranje naročiti preko osebnega zdravnika.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje