O-STA

Zavračamo očitke o cepljenju v občinski upravi mimo cepilnega protokola

Velenje, 12. marec 2021 - V medijih se zadnje dni pojavljajo dezinformacije, da so se župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in zaposleni v občinski upravi proti koronavirusu cepili mimo vrste, kar ostro zavračamo. V zvezi s temi očitki poteka v Zdravstvenem domu Velenje izredni inšpekcijski pregled Zdravstvenega inšpektorata RS, s katerim Mestna občina Velenje aktivno sodeluje in bomo še danes na inšpektorat posredovali želene podatke o vseh zaposlenih na Mestni občini Velenje.

Posebej poudarjamo, da se župan Mestne občine Velenje Peter Dermol ni cepil proti koronavirusu. Virus je prebolel lani jeseni in se kljub temu, da so v skladu z novo strategijo cepljenja do cepiva upravičeni tudi župani, vabilu na cepljenje ne bo odzval, saj od prebolele bolezni še ni minilo več kot 6 mesecev, kot veleva usmeritev zdravstvene stroke.

Cepljenje je za zajezitev širjenja koronavirusa zelo pomembno, zato je zavajanje javnosti z neresničnimi informacijami v zvezi s cepljenjem zelo slabo. Vsi si želimo, da bi se lahko čimprej vrnili v normalne ritme življenja, zato tudi naše občane obveščamo o vseh preventivnih ukrepih, pozivamo k doslednemu upoštevanju, obveščamo o testiranju in protokolu cepljenja.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje