O-STA

Pomagamo pri obnovi Mozirske koče

Velenje, 15. marec 2021 - Mestna občina Velenje na pobudo župana Mestne občine Velenje Petra Dermola namenja 5.000 evrov proračunskih sredstev za obnovo Mozirske koče na Golteh. Nedaven požar je povsem uničil priljubljeno pohodniško destinacijo, ki jo pogosto obiskujejo tudi naši občani. Pomoč namenjamo Planinskemu društvu Mozirje in vsi si želimo, da bodo čimprej zbrali dovolj sredstev in kočo obnovili.

Mestna občina Velenje po svojih močeh prispeva finančna sredstva ob različnih naravnih in drugih katastrofah. Posebno pozornost namenjamo blaženju posledic naravnih nesreč, ki jih ne moremo preprečiti, za seboj pa puščajo veliko materialno škodo. Finančno pomoč smo letos že namenili mestoma Petrinja in Glina za odpravo posledic potresa. Pomoč in solidarnost sta namreč tisti vrednoti, ki ju moramo ohranjati in v teh časih še posebej negovati.

Tudi sicer se vključujemo v projekte, ki spodbujajo kvalitetno in aktivno preživljanje prostega časa v naravi. Tako smo v višini 2.000 evrov sofinancirali izdajo planinskega zemljevida Smrekovec, Raduha, Olševa, Peca, Uršlja gora, ki je za zainteresirane občane brezplačno dostopen v Turističnoinformacijskem centru Velenje. Zemljevid je izdala Planinska zveza Slovenije na pobudo Naravovarstvene zveze Smrekovec in je zelo uporaben za raziskovanje priljubljenih in manj znanih vrhov in sten nad Zgornjo Savinjsko dolino (Luče, Ljubno, Mozirje), Šaleško dolino (Velenje, Šoštanj, Topolšica, Vinska Gora), Slovenj Gradcem in zahodnim delom Koroške (Kotlje, Mežica, Črna na Koroškem). Zemljevide smo podarili tudi članom planinskih krožkov velenjskih osnovnih šol.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje