O-STA

Karitas in HOFER bosta zbirala izdelke za pomoč otrokom in družinam v stiski

Ljubljana, 18. 3. 2021 - Slovenska Karitas bo v vseh 89 trgovinah HOFER po Sloveniji izvedla dobrodelno akcijo, s katero bodo zbirali izdelke za otroke in družine v stiski. Zadnja dva vikenda v marcu bodo kupci z nakupom primernih dobrin lahko pomagali tistim, ki jim je epidemija še dodatno otežila življenjske razmere.

Zbirali bodo izdelke, ki jih družine najbolj potrebujejo:

  • živila za otroke: žitne kašice, kosmiče in namaze,

  • osnovna živila: trajno mleko, olje, sladkor in moko,

  • izdelke za higieno: pralni prašek, šampon, plenice ali drugi izdelki po lastni izbiri.

Primerni so zgolj izdelki, ki ne potrebujejo hlajenja.

Izdelke, namenjene pomoči potrebnim, bo v trgovinah HOFER možno odložiti v košare pri pakirnem pultu zadnja dva vikenda v marcu, in sicer:

  • v petek, 19. 3., in soboto, 20. 3,

  • v petek, 26. 3., in soboto, 27. 3.

"Pomembno je, da znamo stiske ljudi prepoznati in se nanje seveda tudi odzvati. Epidemija je mnoge stiske še poglobila, zato so tovrstni projekti nujni. Pri HOFER-u smo se odločili, da zbiralno akcijo tokrat izvedemo v vseh naših trgovinah po Sloveniji. Upamo, da bomo lahko s skupnimi močmi za trenutek olajšali življenje številnim družinam in posameznikom v stiski," so ob tej priložnosti povedali pri HOFER-ju.

Slovenska Karitas še dodaja:

"Verjamemo v dobroto ljudi, saj so jo ljudje v Sloveniji pokazali v številnih dobrodelnih akcijah, še posebej v zadnjem letu. Več kot je stisk, večje so potrebe in s hvaležnostjo se tudi tokrat obračamo na darovalce, ki bodo s poklonjeno hrano ali drugimi potrebščinami polepšali prihajajoče velikonočne praznike številnih slovenskih družin."

Akcija bo v navedenih terminih potekala v vseh trgovinah HOFER.

Vnaprej iskrena hvala za vsa darovana živila in druge izdelke.

Pripravil: Janez Platiše
Foto: Hofer