O-STA

Po zagotovilih predsednika vlade bo prestrukturiranje v skladu z načeli pravičnega prehoda

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes odgovoril na dopis župana Mestne občine Velenje Petra Dermola. V odgovoru so zapisali, da bosta "tako Vlada Republike Slovenije kot pristojno Ministrstvo za infrastrukturo v zvezi s prehodom Šaleške regije iz premogovništva ravnali odgovorno, v razpravi z vsemi zainteresiranimi deležniki, posebej pa skladno z načeli pravičnega prehoda in v prid nadaljnjega zagotavljanja ustreznega nivoja oskrbe Republike Slovenije z električno energijo".

Dodali so, da bo prihodnost Termoelektrarne Šoštanj in Premogovnika Velenje ena prioritetnih tem pogovorov ob obisku vlade v naši regiji v prihodnjih mesecih.

4. marca 2021 je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol poslal odprto pismo predsedniku Vlade Republike Slovenije Janezu Janši glede obratovalne dobe Premogovnika Velenje in premogovnih blokov Termoelektrarne Šoštanj, s pozivom, da nas vključijo v razpravo, da skupaj nadaljujemo postopke tranzicije Šaleške doline, v skladu z načeli pravičnega prehoda.