O-STA

Kako si pričarati prijetne praznike v domačem krogu?

Velikonočni prazniki so pred vrati. Zakaj si ne bi letošnjih praznikov v družinskem krogu popestrili z ustvarjanjem? Morda se lotite prav posebne tehnike barvanja pirhov, spečete drugačno potico kot ponavadi ali pripravite prav posebno okrasitev? Po ideje in potrebščine za ustvarjanje vseh vrst, se lahko v teh dneh odpravite v Europark Maribor, kjer vas čaka bogata velikonočna ponudba.

Naj se v vaš dom naseli praznični duh

Velika noč je čas za sproščene trenutke z našimi najdražjimi. Za prijetno vzdušje lahko poskrbimo na veliko načinov. Lahko si omislimo prav posebno okrasitev in tako poskrbimo, da v našem domu zavlada praznični duh. Širok izbor dekorativnih izdelkov za dom lahko najdete v prodajalnah Amadeus, 1001 Dar, megamarket Interspar in Müller v mariborskem Europarku. Če imate močno ustvarjalno žilico, lahko ustvarite unikatne okraske kar doma. Vse potrebščine lahko poiščete kar v prodajalni Art, ki je pravi raj za ljubitelje ustvarjanja! Pripomočkov za ustvarjanje se bodo gotovo razveselili tudi vaši najmlajši, ki bodo imeli v teh dneh še več časa za tovrstne zabavne aktivnosti. Lahko jim predlagate, da pripravijo praznično okrasitev mize ali pa skupaj z njimi ustvarite velikonočne zajčke iz papirja ali kakega drugega materiala.

Ko iz kuhinje zadiši po praznikih

Tudi kuhanje je lahko prava umetnost. Star pregovor pravi, da gre ljubezen skozi želodec in za velikonočne praznike to še kako drži. Naše najdražje lahko razvajamo z različnimi kulinaričnimi dobrotami in jim pričaramo pravo gurmansko poslastico. Ena od nepogrešljivih sestavin velike noči so prav gotovo pirhi, ki jih lahko pobarvamo na tisoč in en način. Na bogato obloženi mizi navadno ne smejo manjkati niti šunka, hren, velikonočni kruh in seveda potica. Letos lahko pustite domišljiji prosto pot in se poigrate tudi z bolj nenavadnimi recepti. Po kulinarični navdih se lahko odpravite kar v Mladinsko knjigo, kjer boste našli najbolj aktualne kuharske knjige in zanimive recepte. Vaše domače lahko tokrat presenetite s povsem drugačno potico, kot so je vajeni sicer. V Europarku vas čaka pestra ponudba velikonočnih jedi in sestavin, iz katerih lahko pripravite nepozabno velikonočno pojedino.

Za praznično vzdušje lahko poskrbimo tudi s svečanimi oblačili

Za piko na i k prazničnemu vzdušju lahko poskrbimo z bolj svečano izbiro oblačil. Čeprav bomo velikonočne praznike preživljali doma, se lahko za velikonočno mizo usedemo v naših najljubših oblačilih za posebne priložnosti. Zakaj ne bi naše male princeske oblekli v praznično oblekico in našemu navihancu nadeli metuljčka? V Europarku vse do četrtka, 1. aprila, še najdete bogato ponudbo oblačil in obutve tako za odrasle kot za otroke. To je tudi priložnost, da se malo razvajate pred prazniki in si privoščite kak nov modni kos. Kakšnega prazničnega modnega dodatka se bodo gotovo razveselili tudi vaši najmlajši, ki verjetno že nestrpno pričakujejo, kaj jim bo prinesel velikonočni zajček.

Med sprehodom po Europarkovih nakupovalnih ulicah boste zagotovo dobili veliko idej, kako še popestriti praznične dni sebi in svojim najdražjim, morda pa vas kje za rokav pocuka tudi kakšen velikonočni zajček. Velika noč je vendarle čaroben čas, ko je vse mogoče, kajne?