O-STA

Ste za novo sladico na velikonočni mizi?

Bidra je tradicionalna medžimurska sladica, ki ne sme manjkati na praznični mizi. (foto_iStock, avtor vikif)
Bidro pripravimo iz preprostih sestavin, značilnih za Medžimurje. (foto_iStock, avtor iprogressman)
Testo zamesite čim bolj mehko in pustite, da dvojno naraste. (foto_iStock, avtor Maksym Belchenko)

Velikonočni prazniki so tu. Iz kuhinj bo kmalu zadišalo po tradicionalnih prazničnih dobrotah, ki za veliko noč ne smejo manjkati na mizi. Tudi letošnje praznike bomo preživljali v domačem krogu, zato je to odlična priložnost za kulinarično ustvarjanje. Morda lahko v letošnji praznični "repertoar" dodate tudi kaj novega in prijetno presenetite svoje najdražje. Svojo idejo za preprosto in okusno slaščico so nam zaupali tudi v Termah Sveti Martin, kjer slovijo po izvrstni kulinariki, v kateri prepletajo tradicijo in sodobne kuharske trende.

V Termah Sveti Martin vedno diši po medžimurskih dobrotah

Terme Sveti Martin dihajo in živijo z lokalnim okoljem. Medžimurska tradicija ima pomembno mesto tudi v njihovi kuhinji. Rdeča nit kulinarične ponudbe v resortu so lokalne in sveže sestavine, iz katerih kuharski mojstri ustvarijo sodobne različice tradicionalnih medžimurskih jedi. Pri tem radi pustijo prosto pot domišljiji. V zadnjih letih je tako nastalo že precej zdravih različic znanih medžimurskih dobrot, kot je na primer zdrava medžimurska gibanica. Vsak krožnik v medžimurskih termah je prežet z lokalno tradicijo in sestavljen iz skrbno izbranih sestavin, ki jih vsak dan prejmejo od lokalnih dobaviteljev. Tudi ob prihajajočih velikonočnih praznikih so pobrskali po starih receptih, ki jih medžimurske gospodinje že vrsto let predajajo iz roda v rod. Kraljica med medžimurskimi velikonočnimi sladicami je prav gotovo bidra, nekakšna medžimurska verzija naše potice. Recept je preprost, tako da vas morda zamika, da letos poleg potice poskusite še pravo medžimursko bidro!