O-STA

Vabljeni na spletni koncert Orkestra Slovenske filharmonije v polni zasedbi!

Same mogočne skladbe 5 (SMS 5)


Nekoč v morskem kraljestvu ...

Spletni koncert

15. april 2021 ob 19.30

Gallusova dvorana, Cankarjev dom

Orkester Slovenske filharmonije

Valentin Urjupin dirigent

Maximilian Hornung violončelo


Spored:

Marij Kogoj: Foxtrot iz suite Če se pleše

Dmitrij Šostakovič: Koncert za violončelo in orkester št. 2, op. 126

Alexander Zemlinsky: Mala morska deklica

Po več mesecih premora Gallusovo dvorano Cankarjevega doma spet polni bogata zvočnost klasične glasbe. Za to bo poskrbel Orkester Slovenske filharmonije z gostoma, ki se tokrat na oder vrača v polni zasedbi.

Na dan koncerta bo namreč minilo natančno šest mesecev od zadnjega koncerta, ki smo ga lahko slišali v izvedbi našega velikega simfoničnega orkestra. V vmesnem času smo za vas muzicirali na številnih koncertih, v manjših zasedbah in s prilagojenim programom.

Z velikim veseljem vas vabimo k spremljanju koncerta Samih mogočnih skladb,

z naslovom Nekoč v morskem kraljestvu ...

Koncert boste lahko spremljali na spletni povezavi www.filharmonija.si,

v četrtek, 15. aprila 2021, ob 19.30 uri.

Glasbeniki bodo pod taktirko dirigenta Valentina Urjupina koncert začeli s Foxtrotom iz suite Če se pleše skladatelja Marija Kogoja. Za komponiranje Koncerta za violončelo in orkester št. 2, op. 126 je skladatelja Dmitrija Šostakoviča navdihnilo solistično mojstrstvo violončelista Mstislava Rostropoviča. Delo bo skupaj z orkestrom izvedel nemški violončelist Maximilian Hornung, ki danes sodi med najbolj izstopajoče virtuoze na svojem glasbilu. Je prejemnik nagrade ECHO, leta 2011 pa je bil imenovan za mladega umetnika leta. Četrtkov koncert Samih mogočnih skladb bo sklenila simfonična pesnitev Mala morska deklica skladatelja Aleksandra Zemlinskega.

Vljudno vabljeni na spletni koncert Slovenske filharmonije, na katerem bo po šestih mesecih ponovno nastopil veliki simfonični orkester.

V živo na www.filharmonija.si.