O-STA

Začenja se 9. akcija zbiranja rabljenih očal

Akcija bo potekala v vseh trgovinah HOFER od 17. aprila do 15. maja 2021

Lukovica, 15. april 2021: Podjetje HOFER v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Trnovski zvon organizira že 9. akcijo zbiranja rabljenih očal. Med 17. aprilom in 15. majem 2021 boste lahko v posebne škatle, ki bodo nameščene v vseh 89 trgovinah HOFER, odložili navadna ali sončna očala z dioptrijo in s tem lepši pogled v svet omogočili slabovidnim v gospodarsko manj razvitih državah.

Očala lahko oddate v vseh 89 trgovinah HOFER

Med 17. aprilom in 15. majem 2021 boste v vsaki izmed 89 trgovin HOFER na pakirnih pultih poleg blagajn našli posebne škatle, v katere lahko odložite korekcijska očala, ki vam ne služijo več, a so še uporabna. Vsa zbrana očala bodo člani Lions kluba Ljubljana Trnovski zvon pregledali, očistili, razvrstili in poslali v francoski zbirni center Medico France. Tam bodo še dodatno preverili, ali so primerna za nadaljnjo uporabo, jih ustrezno označili z optičnimi parametri in odposlali v države tretjega sveta, kjer bodo olajšala življenje slabovidnim otrokom in odraslim, ki si okulistične oskrbe in očal ne morejo privoščiti.

Znani Slovenci vabijo k sodelovanju

Tudi letos so akcijo podprli znani slovenski obrazi. "Korekcijska očala, ki jih ne potrebujete več, prinesite v katerokoli trgovino HOFER, kjer bodo na voljo zbirne škatle. Očala, ki vam ne služijo več, bodo zagotovo prav prišla tistim, ki si jih ne morejo privoščiti," je povedala igralka Maja Martina Merljak, podpornica vseslovenske akcije. Akcijo podpirata tudi glasbenika Saša Lešnjek in Alex Volasko, ki vabita: "Pridite, donirajte in polepšajte življenje marsikomu."

Začetek akcije tudi tokrat obeležili z donacijo centru IRIS

HOFER je začetek akcije pospremil z donacijo sredstev Centru za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne v Ljubljani za nakup 2 elektronskih ročnih lup. Z lupo si slabovidni pomagajo pri branju, pisanju, delu z besedili in slikami. Lahko jih tudi fotografirajo in si jih v želeni povečavi ogledajo kasneje, vsebine pa je mogoče prenesti tudi na računalnik in si jih ogledati v 20 različnih kombinacijah barvnih kontrastov.

Ravnateljica Centra IRIS Katjuša Koprivnikar je pojasnila, da pri slabovidnih osebah očala ne pomagajo vedno in da imajo, poleg očal, posebno vlogo drugi pripomočki, ki omogočajo lažje vključevanje v normalno življenje. "Pripomočki, ki jih potrebujejo slepi in slabovidni učenci pri šolskem delu, vplivajo na njihovo uspešno spremljanje pouka in šolsko delo. Zelo je pomembno, da posameznemu otroku ponudimo različne pripomočke, ki omogočajo individualno prilagajanje motnji vida. S tem omogočimo, da svoj vid izkoristi maksimalno in šolske obveznosti izvaja samostojno in enakovredno v primerjavi z vrstniki, ki nimajo težav z vidom," je pojasnila.

O centru IRIS

Center IRIS je edina vzgojno izobraževalna ustanova v Sloveniji, ki izvaja prilagojene programe vzgoje in izobraževanja za slepe in slabovidne od vrtca do vključno srednje šole za področje celotne Slovenije. Izobraževanje in vzgoja slepih ter slabovidnih otrok za starše in Center IRIS predstavljajo velik finančni zalogaj, saj so pripomočki običajno zelo dragi in dostopni le iz tujine.

Tudi lani Slovenci koroni navkljub pokazali široko srce

V lanskoletni akciji smo Slovenke in Slovenci, kljub specifičnim razmeram, za slabovidne iz gospodarsko manj razvitih držav zbrali kar 8.100 rabljenih korekcijskih očal (od tega 980 sončnih korekcijskih očal), v celotni zgodovini akcije pa skupno že več kot 77.000. Pokažimo tudi letos, da zmoremo.

Več informacij o dobrodelni akciji na: hofer.si/daneszajutri.si.

Kontakt
Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji@hofer.si

O podjetju HOFER

Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 1900 zaposlenih ter 89 trgovin. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, katerih večino ponudbe predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že prek 3000 vrst izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem vedno ponujati najvišjo kakovost po najnižji ceni, kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih.

Kot del skupine ALDI Süd (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) in ALDI Magyarország (Madžarska) ter ALDI Italija.

Zgodovina skupine ALDI Süd sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili. Sprva zgolj domiselna podjetniška ideja je sčasoma dozorela v uspešen diskontni koncept. Zanj je značilna jasno začrtana ponudba lastnih blagovnih znamk, brezkompromisna filozofija kakovosti ter optimizacija procesov na vseh nivojih v podjetju. V središču podjetja ostajajo ljudje: zaposleni, kupci, dobavitelji in drugi partnerji ter odgovornost do njih. S tem podjetje upravičuje svoj slogan "Več kot fer. HOFER.".