O-STA

Air France objavil poletni urnik - več letov na počitniške destinacije v Franciji, Evropi in Severni Afriki

- iz Ljubljane v Pariz postopno povečanje iz dveh na kar sedem letov tedensko

- 80 sezonskih linij z vključno 22 novimi linijami po Franciji, Evropi in v Severno Afriko

- vozovnice je možno kadarkoli zamenjati ali preklicati in dobiti denar povrnjen

V podporo postopnemu okrevanju turizma bo Air France v poletnem obdobju povečal število linij na počitniške destinacije v Franciji, Evropi in Severni Afriki. Število letov pa bo postopoma povečeval tudi iz Ljubljane v Pariz. Iz dveh letov bo tako postopoma prešel na kar sedem letov tedensko na vrhuncu poletne sezone - med 5. julijem in 29. avgustom.

V poletni sezoni bo Air France letel na 80-ih sezonskih linijah vključno z 22 novimi po Franciji, Evropi in v Severno Afriko z letališč Pariz-Charles de Gaulle in Pariz-Orly ter francoskih pokrajin. Sezonske linije bodo dodali že obstoječemu urniku letov. Po novem bo tako iz različnih francoskih letališč mogoče med drugim leteti v Maroko (Tanger, Agadir), Tunizijo (Monastir, Tunis), Alžirijo, Italijo (Bari, Catania), na Krf in Rodos, Kanarske otoke, na Ibizo, Malto, v London ter na 8 novih destinacij znotraj Francije.

Vsi urniki letov so objavljeni na airfrance.si. V kratkem bo Air France objavil tudi urnike čezoceanskih letov za poletno sezono 2021. Glede na omejitve potovanj se lahko urniki letov sproti spremenijo. Vse od začetka krize COVID-19 Air France svojo ponudbo sproti prilagaja glede na aktualne zdravstvene razmere.

Z Air France Protect lahko poletne počitnice rezervirate brez skrbi

Air France potnikom omogoča, da kupljeno vozovnico za lete do 31. decembra 2021 kadarkoli brez dodatnih stroškov ali dokazil zamenjajo za drug izbrani datum in destinacijo ali pa zahtevajo vavčer. Veljavnost vavčerja je 1 leto, povračilo stroškov zanj, pa lahko potniki zahtevajo kadarkoli. Če je let odpovedan, pa lahko potniki izbirajo med popolnim povračilom denarja, vavčerjem ali zamenjavo leta.

Zdravje potnikov vedno na prvem mestu

Skrb za zdravje in varnost potnikov ter letalskega osebja je pri Air France na prvem mestu, zato upoštevajo vse varnostne ukrepe in jih prilagajajo glede na aktualne zdravstvene razmere in tako poskrbijo za optimalne higienske pogoje v vsaki fazi potovanja. Na letalu in ves čas potovanja je obvezno nositi kirurško masko. Air France letala so opremljena z izredno kakovostnim prezračevalnim sistemom, ki uporablja takšne zračne filtre (HEPA), kot jih uporabljajo v operacijskih sobah. Zrak v letalu je tako popolnoma osvežen vsake 3 minute. Pri Air France poskrbijo, da je letalska kabina pred vsakim letom temeljito očiščena - temeljito razkužijo vse površine, s katerimi so potniki v stiku, kot so nasloni za roke, mizice in ekrani.

Enostavno do lokacije za testiranje na COVID-19

Številne države zdaj od potnikov zahtevajo, da pred odhodom predložijo negativni rezultat testa COVID-19. Za pomoč strankam, ki morajo pred potovanjem opraviti test na COVID-19, je SkyTeam alliance, katerega ustanovni član je tudi Air France, razvilo interaktivni zemljevid odobrenih centrov za testiranje, ki je dostopen na spletni strani airfrance.si. Seznam redno posodabljajo in dodajajo nove lokacije testiranj.