O-STA

Svetovalna enota družbe Munich Re krepi svoje zmogljivosti oblikovanja cen prek globalnega sodelovanja z družbo Akur8

PARIZ--(BUSINESS WIRE)-- Družba Akur8 z veseljem naznanja pogodbo o globalnem sodelovanju z družbo Munich Re, ki bo okrepila zmogljivosti oblikovanja cen družbe Munich Re v njihovi globalni svetovalni enoti1. S to pogodbo bo družba Munich Re pridobila dostop do nove, vrhunske rešitve modeliranja cen, družba Akur8 pa bo okrepila svojo prisotnost prek partnerstva z enim od vodilnih svetovnih ponudnikov rešitev zavarovanja, pozavarovanja in zavarovalnih tveganj. To neekskluzivno sodelovanje je globalno in se uporablja na več geografskih področjih delovanja družbe Munich Re. Vsi subjekti in stranke družbe Munich Re lahko uporabijo to rešitev in izkoristijo skupni pristop.

Rešitev družbe Akur8, ki je razvita posebej za zavarovanja, izboljša postopek oblikovanja cen zavarovalnic s samodejnim modeliranjem tveganj in povpraševanja, pri čerem uporablja lastniško zaščiteno tehnologijo umetne inteligence. Ena od ključnih prednosti za zavarovalnice je skrajšanje trajanja modeliranja, kar pospeši čas do začetka trženja, izboljša sposobnost predvidevanja ter ohranja popolno preglednost in nadzor nad ustvarjenimi modeli.

Globalna svetovalna enota družbe Munich Re je gonilo preoblikovalnih sprememb pri določanju cen zavarovanj z uporabo podatkovne znanosti in digitalizacije v povezavi s prenosom tveganja. Več strokovnjakov na področju oblikovanja cen zavarovanj z namenskimi globalnimi dejavnostmi razvija rešitve za produkte in oblikovanje cen, ki jih lahko prek pozavarovalnih odnosov izkoristijo vse stranke družbe Munich Re. Družba Akur8 bo izboljšala njihove sposobnosti oblikovanja cen in strankam s pomočjo orodja za oblikovanje cen, ki na pregleden način izkorišča umetno inteligenco, prinesla večjo vrednost ter bolj izpopolnjeno oblikovanje cen. Ekipe družbe Munich Re bodo družbo Akur8 uporabljale za celovite predloge oblikovanja cen zavarovanj.

"Družba Akur8 je izjemno navdušena nad sodelovanjem z družbo Munich Re, ki je eden od najuglednejših akterjev na področju zavarovalnega svetovanja - poleg njihovih dejavnosti pozavarovanja in primarnega zavarovanja. To sodelovanje je tudi izkaz pomembnosti in privlačnosti rešitve družbe Akur8 za številne vrste akterjev, od nosilcev primarnega zavarovanja do pozavarovalnic in ponudnikov rešitev svetovalnim podjetjem," je povedal Samuel Falmagne, glavni izvršni direktor družbe Akur8.

"Naše strateško sodelovanje z družbo Munich Re predstavlja pomemben strateški korak v našem razvoju na globalni ravni. Naše združeno strokovno znanje in prednosti bodo obema družbama omogočili ustvarjanje občutne dodane vrednosti," je povedal Brune de Linares, vodja prodaje pri družbi Akur8.

"Akur8 je impresivna rešitev za modeliranje tveganja in povpraševanja, ki predstavlja velik korak naprej v smislu izpopolnjevanja oblikovanja cen v zavarovalni panogi. Prepričani smo, da nam bo rešitev družbe Akur8 omogočila ustvarjanje dodane vrednosti za naše stranke v okviru raznih svetovalnih projektov, predvsem z omogočanjem sodelovanja našega obsežnega svetovalnega oddelka v namenskih delovnih prostorih strank, kar bo izboljšalo predvidljivost modelov in navsezadnje privedlo do občutnega zmanjšanja deleža izgub," je povedal Joachim Mathe, globalni vodja globalnega svetovanja pri družbi Munich Re.

"Prednosti družbe Akur8, ki temeljijo na komodifikaciji sposobnosti predvidevanja, omogočajo tako imenovani "tretji val" oblikovanja cen zavarovanja: ob ohranjanju popolnega nadzora nad procesom se večina časa strokovnjaka za zadevno področje namesto za utrudljive, ponavljajoče naloge modeliranja porabi za razumevanje težave in uporabo ustrezne rešitve. Čeprav je družba Akur8 start-up, so bile profesionalnost, reference in odzivnost njene ekipe v celotnem procesu odločilnega pomena za našo izbiro - ki je bila izvedena po poglobljenem postopku izbire, v katerem so bile temeljito pregledane vrednostna ponudba in prednosti vsakega posameznega igralca," je povedal Massimo Cavadini, vodja aktuarskega svetovanja in analize podatkov pri družbi Munich Re.

O družbi Munich Re
Družba Munich Re je eden od vodilnih ponudnikov rešitev pozavarovanja, primarnega zavarovanja in zavarovalnega tveganja na svetu. Skupino sestavljata poslovna segmenta pozavarovanja in ERGO ter družba za upravljanje sredstev MEAG. Družba Munich Re je aktivna po vsem svetu in deluje na vseh področjih zavarovalne panoge. Družba Munich Re vse od svoje ustanovitve leta 1880 slovi po svojem vrhunskem strokovnem znanju na področju tveganj in trdnem finančnem položaju. Strankam ponuja finančno zaščito ob izjemnem obsegu škode - od potresa v San Franciscu leta 1906 do obdobja tajfunov v tihomorski regiji leta 2019. Družba Munich Re ima odlične inovativne prednosti, ki ji omogočajo tudi zagotavljanje kritja za izjemna tveganja, kot so izstrelitve raket, obnovljiva energija ali kibernetski napadi. Družba igra ključno vlogo pri razvijanju digitalnega preoblikovanja zavarovalne panoge in je ob tem dodatno razširila svoje možnosti ocenjevanja tveganj ter nabor storitev, ki jih ponuja. Zaradi svojih rešitev po meri in bližine strankam je družba Munich Re za podjetja, ustanove in posameznike eden od najbolj iskanih partnerjev na področju tveganja na svetu.

O družbi Akur8
Družba Akur8 s pregledno umetno inteligenco prinaša revolucijo v oblikovanje cen zavarovanj. Družba Akur8 je razvila edinstveno rešitev za oblikovanje cen zavarovanj na podlagi umetne inteligence, ki avtomatizira modeliranje zavarovalnih podjetij ob ohranjanju popolne preglednosti in nadzora nad ustvarjenimi modeli, kot to zahtevajo regulatorji po vsem svetu. Akur8 je edina rešitev na trgu, ki združuje strojno učenje z aktuarskimi svetovi - to pa strankam zagotavlja trajno optimizacijo cen na osnovi vrednosti.

1 https://www.munichre.com/en/solutions/reinsurance-property-casualty/global-consulting.html