O-STA

Župan bo sodeloval na posvetu za pravičen prehod iz premoga

Velenje, 5. maj 2021 - V petek, 7. maja 2021, se bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol udeležil posveta Pogoji, ki jim mora biti zadoščeno za pravičen prehod iz premoga v Šaleški dolini, ki ga organizirata Državni svet Republike Slovenije in Holding Slovenske elektrarne. Župan bo sodeloval na panelu ob 11.20 z naslovom Kaj zaprtje termodivizije pomeni za prebivalce Šaleške doline.

Na panelu, na katerem bo sodeloval župan Peter Dermol, bodo spregovorili tudi: državni svetnik in župan Občine Ljubno Franjo Naraločnik, župan Občine Šoštanj Darko Menih, član poslovodstva Holdinga Slovenske elektrarne in predsednik Nadzornega sveta Premogovnika Velenje mag. Marko Štrigl, direktorica Direktorata za trg dela in zaposlovanje Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mojca Pršina, predsednik Sindikata Premogovnika Velenje Simon Lamot in predsednik Sveta delavcev Premogovnika Velenje Danilo Rednjak.

V Državnem svetu Republike Slovenije so se na pobudo Holdinga Slovenske elektrarne odločili pripraviti posvet, na katerem bodo definirali ključne izzive ter skušali sooblikovati rešitve, ki bi jih moral vsebovati nastajajoči Zakon o zapiranju Premogovnika Velenje, da bi imele spremembe čim manj boleče posledice za lokalno prebivalstvo in gospodarstvo v regiji ter da se izognemo negativnim izkušnjam zasavskih premogovnikov.

Program posveta, ki se bo pričel ob 9. uri in ga bo mogoče spremljati v živo na spletni strani https://drzavnisvet.si/, vam pošiljamo v prilogi.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje