O-STA

TIC Velenje ponovno odprt vse dni v letu

Velenje, 5. maj 2021 - Turističnoinformacijski center Velenje v Vili Bianci (Stari trg 3) je ponovno odprt vse dni v letu med 9. in 17. uro. V skladu z ukrepi in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje organizirajo lokalna turistična vodenja, prodajajo spominke in izdelke lokalnih ponudnikov, izposojajo mestna kolesa Bicy, oddajajo poslovne prostore in vabijo na ogled razstav.

Občane in obiskovalce Šaleške doline vabijo na butična doživetja in lokalna turistična vodenja, ki jih lahko Zavod za turizem Šaleške doline organizira za do 10 oseb. Pripravili so pestro izbiro tako kratkih tematskih vodenj kot tudi dnevnih in večdnevnih programov. V družbi vodnika se lahko zainteresirani podajo na kulinarična doživetja z najlepšimi razgledi. V družbi licenciranega vodnika organizirajo tudi raziskovanje doline s kolesom, jahanje konj in degustacijo lokalnih pridelkov. Doživetje je lahko tudi lepo darilo, saj Šaleška dolina skriva mnogo neodkritih draguljev.

V butični trgovinici historične Vile Biance lahko kupite tudi spominke in izdelke lokalnih ponudnikov. Med najbolj prodajanimi izdelki je zagotovo z zlatom nagrajena penina Čebelarstva Čanč. Ponujajo vam tudi domači med (kostanjev, gozdni, kremni med s cimetom, naravni in med z ingverjem), lokalne in na žlico navite testenine Šili, domače marmelade Eko kmetije Potočnik-Poprask, Blue Hill izdelke iz prave sivke, ki so oktobra 2020 prejeli zlata priznanja. Na domačiji Pri Krajnk v Lokovici pri Šoštanju izdelujejo več vrst žganih pijač (Loko viski, Loko gin, Loko borovničke, travarica ...). Čudovito zapakirani izdelki so zagotovo prava izbira za posebne priložnosti. Tudi pivo lokalne pridelave Skubeer iz Šoštanja je lahko odlično darilo za vse ljubitelje craft piv. Za vse, ki radi berete, lahko najdete različne turistične vodnike, zgodovinske knjige, zemljevide pohodnih in kolesarskih poti. Vsekakor pa se bo našlo veliko primernih daril tudi za otroke (Pika Nogavička, Prvo berilo Knjižnice Velenje, otroške knjige Roka Polesa ipd.).

Galerija Bianca vabi vse ljubitelje umetnosti na ogled slikarske razstave Nataše Tajnik Stupar: Karantenski kovček ustvarjalnosti. Na razstavi je predstavljena sveža umetniška produkcija, ki je nastajala v času od marca 2020. Naslov razstave je avtorica povzela po delovnem kovčku, v katerega je ob začetku epidemije zložila glavne ustvarjalne pripomočke, ki jih uporablja pri svojem ustvarjalnem delu. Ta kovček je z njo potoval, se selil in jo pogosto spremljal tudi na njenih poteh v naravi, ki je postala del njenega ustvarjalnega prostora.

V Vili Bianci lahko za do 10 oseb najamete tudi poslovne prostore za izvedbo različnih poslovnih dogodkov, seminarjev in delavnic. Na voljo sta Dvorana Bianca in Mansarda Bianca. Pri njih lahko opravite tudi registracijo v avtomatiziran sistem izposoje koles in e-koles Bicy.

Ogled Vile Biance, najem dvoran in turistična doživetja do 10 oseb organizirajo v skladu z veljavnimi ukrepi in priporočili. Zaradi zagotavljanja najvišjega nivoja varnosti in standardov Green&Safe je treba obisk predhodno rezervirati na telefonski številki 03 896 17 15 ali e-naslovu turizem@velenje.si.