O-STA

HOFERjevi kupci in Slovenska karitas v štirih dneh zbrali 15 ton izdelkov

Vključujoč tokratno že 12. dobrodelno akcijo zbrali že skoraj 200 ton izdelkov

Lukovica, 6. maj 2021: Veliko družin se tudi v Sloveniji vsako leto sooča s pomanjkanjem. Stiske dodatno poglabljajo tudi gospodarske posledice epidemije, saj so se življenjske okoliščine mnogih opazno poslabšale, predvsem zaradi izgube rednega ali dodatnega dela. HOFER in Slovenska karitas sta že 12. zapored stopila skupaj z zbiralno akcijo izdelkov in pomoči potrebne oskrbela z osnovnimi živili ter higienskimi izdelki.

Zadnja dva vikenda v marcu so kupci v vseh trgovinah HOFER po Sloveniji lahko izkazali solidarnost in izdelke prispevali v za to namenjene košare. Zbirali so predvsem osnovna živila, žitne kašice, kosmiče za otroke in izdelke za higieno. Kupci v HOFERju so v prizadevanju za lepši dan otrok in družin, ki se borijo iz meseca v mesec, v 4 dneh namenili več kot 15 ton izdelkov.

Vsaka trgovina HOFER je tudi tokrat pristavila svoj delež, in sicer je zbranim izdelkom dodala poln nakupovalni voziček osnovnih živil ter higienskih izdelkov. Danes imamo v Sloveniji že 89 trgovin HOFER in tolikšno število vozičkov, v skupni vrednosti skoraj 4.500 evrov, je potovalo do družin v stiski.

"Hvaležni smo za vsakogar, ki v teh težkih časih nameni prijazno gesto sočloveku, ki biva v neprijaznih razmerah. Vedno znova se veselimo dobrodelnih akcij v trgovinah HOFER, saj je odziv kupcev zmeraj velikodušen in tako lahko pomagamo številnim družinam. Znova smo dokazali, da z majhnim darom lahko skupaj pričaramo veliko zadovoljstvo, zato se naj ob tej priložnosti zahvalimo vsem, ki so v košaro pristavili izdelke in podprli naš projekt,'' so povedali pri Slovenski karitas.

HOFER in Slovenska karitas aktivno sodelujeta od leta 2015 in v tem času je bilo zbranih več kot 196 ton osnovnih živil in higienskih izdelkov. Poleg redne organizacije dobrodelne zbiralne akcije v trgovinah, jim podjetje HOFER nudi podporo tudi na tedenski ravni, ko jim ob zaprtju izbranih trgovin donirajo večjo količino hrane, ki jo razdelijo ljudem v stiski.


Kontakt
Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji@hofer.si

O podjetju HOFER

Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 1900 zaposlenih in 89 trgovin. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, večina njegove ponudbe pa predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že prek 3000 izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem zmeraj ponujati najvišjo kakovost po najnižji ceni, kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih.

Kot del skupine ALDI Süd (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) ter ALDI Magyarország (Madžarska) in ALDI Italia (Italija).

Zgodovina skupine ALDI Süd sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili. Sprva zgolj domiselna podjetniška ideja je sčasoma dozorela v uspešen diskontni koncept. Zanj so značilne jasno začrtana ponudba lastnih blagovnih znamk, brezkompromisna filozofija kakovosti in optimizacija procesov na vseh ravneh v podjetju. V središču podjetja ostajajo ljudje: zaposleni, kupci, dobavitelji in drugi partnerji ter odgovornost do njih. S tem podjetje upravičuje svoj slogan "Več kot fer. HOFER.".